Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević: Spajić će svojim neznanjem razoriti sistem javnih finansija i dovesti zemlju u bankrot i dužničko ropstvo

Negativno mišljenje na zakonitost poslovanja budžeta bi moralo sa sobom da podrazumijeva i krivičnu prijavu protiv odgovornih rukovodilaca potrošačkih jedinica i pokretanje istrage od nadležnog tužioca, rekao je u svojoj izjavi predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera DF-a, Nebojša Medojević

Negativno mišljenje na zakonitost poslovanja budžeta bi moralo sa sobom da podrazumijeva i krivičnu prijavu protiv odgovornih rukovodilaca potrošačkih jedinica i pokretanje istrage od nadležnog tužioca, rekao je u svojoj izjavi predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera DF-a, Nebojša Medojević.

“Revizijom pravilnosti Predloga Zakona o završnom računu Budžeta za 2020. godinu utvrđeno je da potrošačke jedinice NIJESU u svim materijalno značajnim aspektima uskladile poslovne aktivnosti sa zakonskim i drugim propisima koji regulišu budžetsko poslovanje u Crnoj Gori, i u skladi sa tim Kolegijum izražava NEGATIVNO MIŠLJENJE”, citirao je Medojević.

Dodaje da i bivši ministar Radunović i novi ministar Spajić, bi morali snositi i moralnu i političku i krivičnu odgovornost za ovakav izvještaj DRI i ističe da parama poreskih obveznika, odgovorni rukovodioci potrošačkih jedinica, su upravljali suprotno zakonskim propisima.

“Aktuelni ministar Mickej Spajić je potpisao Završni račun za 2020 godinu i on mora da odmah podnese ostavku ili da bude smijenjen u Skupštini. Od samog početka njegovog mandata, upozoravam da se radi o čovjeku nedostojnom obavljanja funkcije Ministra finansija, sklonom tajnim i organizovanim praksama, korupciji i malverzacijama”, rekao je Medojević.

Takođe kaže da od uvođenja višepartijskog sistema, Crna Gora nije imala veću štetočinu po vitalne nacionalne interese na poziciji ministra finansija od Mickeja. Razorio je budžetski sistem, mehanizme kontrole i nadzora nad trošenjem novca građana, navodi Medojević.

“Opasan i neodgovoran čovjek na veoma važnoj poziciji koji će svojim neznanjem i srebroljubljem razoriti sistem javnih finansija i dovesti zemlju u bankrot i dužničko ropstvo”, zaključuje on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve