Srijeda, 27 Septembra, 2023
Rubrika:

Medojević: Kvon je živio u Spajićevom stanu; Milatovića pitam – znaš li ko ti je na čelu stranke?

''Ko je Milojko Spajić i ko ga je, bez referenci i iskustva, predložio na fuknciju ministra? U profesionalnom smislu nikad nijesam čuo za njega, nije bio neko ime u investicionom bankarstvu na ovim prostorima.''

Brojne optužbe iznio je danas lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević na račun čelnika Evrope sad Milojka Spajića. Između ostalog, kazao je kako su Spajić i uhapšeni ‘kralj kriptovaluta’ Do Kvon bili toliko bliski da je Korejac jedno vrijeme živio u njegovom stanu, optužujući pritom Spajića čak i za kontakte sa inostranim narkokartelima.

“Ko je Milojko Spajić i ko ga je, bez referenci i iskustva, predložio na fuknciju ministra? U profesionalnom smislu nikad nijesam čuo za njega, nije bio neko ime u investicionom bankarstvu na ovim prostorima.”

Prvi put je obratio pažnju na Spajića, kako kaže, “kada je zadužio 700 miliona državu, tajno i organizovano”.

“Spajić je već tada postao član OKG, ja sam već pominjao grupu iz Trebinja, a pred tužiocem sam imenovao sve ljude”, naglasio je Medojević, ocjenjujući kako je riječ o čovjeku sklonom kriminalu i korupciji.

Kvon je živio u Spajićevom stanu, jako dobro ga je poznavao

Spajić se, kazao je Medojević, odjednom bio zainteresovan za kriptovalute, toliko da je Crna Gora bila jedina na svijetu koja je imala direktorat za kriptovalute.

“Spajić je i te kako dobro poznavao Kvona. On kad krene da se vadi – prizna sve. Priznao je da je sa njim u poslu od 2018. Kvon je najmanje mjesec živio u Beogradu, najvjerovatnije u stanu Milojka Spajića”, naglasio je.

Postoji, navodi, “informacija da je Spajić stan prodao Kvonu za dva miliona eura”.

“Spajić treba da odgovara pred zakonima ove zemlje. On lažno priča da ima podršku zapadnih adresa. On je dio globalnih kriminalnih krugova”, dodao je lider PZP-a, navodeći kako se on bavi i pranjem novca putem kriptovaluta.

Očekuje, kaže, od Vladimira Novovića da se makar izjasni o čitavom slučaju.

Podsjetimo, Spajić je demantovao navode da je imao bilo kakvu saradnju sa Do Kvonom, ističući kako je upravo on doprinio hapšenju južnokorejskog državljanina.

“Milatoviću, znaš li ko ti je na čelu stranke?”

Kaže da ima dokaze “na nivou da kao političar može davati političke ocjene”.

“Ali ja sam nadležnima dao materijalne dokaze da Spajić bude uhapšen i da protiv njega bude pokrenuto više postupaka. Novović me nije zvao, Katnić me je makar zvao, pa me je na kraju uhapsio. Ako ja imam sve ove dokaze, onda ih i Novović ima – nijesam ih ja dobio od baba Vange… Neka Spajić odgovori da li je Vong živio u njegovom stanu. A imam još informacija i o njegovim kontaktima sa narkokartelima iz Holandije. Imam i pitanje ko je finansirao zgradu u Beogradu u kojoj je njegov otac kupio stan”, istakao je.

Pitao je i Jakova Milatovića – “da li znaš ko ti je na čelu stranke?”

“Postoji izreka – s kim si, takav si. Dobio si legitimitet građana i opredijeli se – da li ti podržavaš kriminalne aktivnosti Spajića ili ne”, poručio je Medojević.

“Ko finansira kampanju Evrope sad?”

Optužio je Spajića da je kao ministar činio usluge firmama bliskim Demokratskoj partiji socijalista.

“Ko finansira kampanju Evrope sad? Da nijesu te firme možda njihovi donatori”, upitao je Medojević.

On je potom optužio Spajića i za malverzacije sa kompanijom ToMontenegro, te sa nabavkom aviona.

“U tom poslu oštetio je državu za 12 miliona dolara”, ustvrdio je.

Medojević je nakon toga podsjetio kako je Državna revizorska institucija utvrdila nezakonitosti u poslovanju Ministarstva finansija iz perioda dok je Spajić bio na njegovom čelu.

Govorio o kupovini kola, imenovanju Rada Miloševića…

Nakon slučaja šverca cigareta, dalje je kazao Medojević, Spajić je kupio automobil vrijedan 120 hiljada eura.

“Koga je postavio za direktora UPC? Rada Miloševića, iako je bio drugorangirani kandidat. A ko mu je šapnuo da to uradi? Duvanski kartel”, naglasio je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
06.06.2023-15:34 15:34

TO MEDO !
daj rasvijetli vise ovoga SVAŠTOČINU !
vidis da Tužilastvo čeka dok se ne digne sva javnost A onda Formira predmet i u toku objavi Izviđaj …ŠTO NAM RADI JEDAN GILIPTER -spreman na sve -tako nisko drži nas građane …
oce ološ da bude Premijer -užas !