Četvrtak, 16 Maja, 2024
Rubrika:

Medojević: Kukumavčenje neprihvatljivo, apostoli da pronađu odgovorne za pljačku MA

Montenegro airlines je, naglašava on, opljačkan i to su radili konkretni ljudi, konkretnim odlukama

Predsjednik PzP-a i jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević kazao je da će gašenje Montenegro Airlinesa državu i poreske obveznike koštati stotine miliona eura.

“Dužnost nove Vlade nije samo da konstatuje gubitke i dugove, nego da pokrene krivične prijave protiv odgovornih lica u kompaniji, ako postoji osnov sumnje da je neko štetnim ugovorima sa elementima korupcije oštetio kompaniju, pa samim tim i budžet države i opljačkao poreske obveznike”, kazao je Medijević

Prema njegovim riječima, stav nove Vlade “ko je jamio jamio” i “nema revanšizma” je pogrešan i veoma opasan.

“Neko mora biti i krivično odgovoran za pljačku kompanije i države. Upravljačke strukture u MA je postavljala i kontrolisala Vlada. Krivičnu odgovornost moraju snositi i svi predsjednici Vlada i ministri saobraćaja koji su u ime poreskih obveznika trošili narodne pare za javašluke i korupciju i lično bogaćenje upravljačkih struktura”, ističe Medojević.

Montenegro airlines je, naglašava on, opljačkan i to su radili konkretni ljudi, konkretnim odlukama.

“Oni moraju krivično odgovarati i pare koje su opljačkali moraju vratiti državi i narodu. Vlada apostola neka pokrene krivične postupke protiv bivših premijera, resornih ministara i upravljačkih struktura MA zbog pljačke kompanije i države. Jeftini populizam i kukumačenje o stanju u državi i javnom sektoru je neprihvatjivo. Pohapsiti lopove i opljačkane pare vratiti državi”, poručio je lider PzP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve