Srijeda, 15 Maja, 2024
Rubrika:

Medojević: Htio sam da mijenjam Crnu Goru, nijesu mi dozvolili

,,Crna Gora je školski primjer neuspješne države – failed state''

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević na Facebook-u se požalio da je želio da mijenja Crnu Goru, ali da mu nijesu dozvolili.

“Htio sam da mijenjam Crnu Goru. Znao sam i mogao sam. Nijesu mi dozvolili. Jednostavno, snage koje su za status qwo su mnogo jače od onih koje su za promjene. Skoro da sam ostao usamljen. Idemo dalje. Neću prestati da pričam i pišem. Samo da znate. Bez demontaže DPS sistema nema efikasne demokratije. Bez efikasne demokratije nema pravne države. Bez pravne države nema efikasne ekonomije. Bez efikasne ekonomije nema propseriteta stanovništva ni socijalne pravde. Bez socijalne pravde države su neuspjesne- failed state”, napisao je on.

Medojević piše kako 32 godine ide istim putem.

“Borba za demokratiju i reforme. Diskontinuitet sa totalitarizmom i stvaranje uslova za razvoj demokratije. Za vladavinu prava i ekonomiju koja funkcioniše normalno. Ta se prilika pruza samo jednom u istoriji. Nažalost, ova Vlada neće sprovesti neophodne reforme i rezove i neće demontirati bolesni sistem. Naprotiv, zacementiraće ga i preliti bitimenom.
Aboliraće Mila i zločince i lopove. I tu je kraj te političke borbe za tranziciju ka demokratiji. Posle ove molerske Vlade (da ne kažem zidarske ) više neće biti prilike da pričamo o neophodnosti radikalnih mjera revizije i suočavanja sa kriminalnom prošlošću Đukanovica. Možemo se baviti samo raznim scenarijima upravljanja krizama i distribuciji kolaća koji će biti sve manji i manji , a gladnih sve više i više. To su zemlje sa strukturnom korupcijom i siromaštvom .Vidio sam ih mnogo po svijetu. Ostaje teorijsko-analitička borba za neke ideje i ideale”, istakao je lider PzP-a.

On najavljuje da će vladati primitivizan, retrogradne ideologije, populizam i jeftina demagogija.

“Bogati tranzicioni lopovi će biti još bogatiji, siromašni će biti jos siromašniji.
Osiromašena masa će biti držana pod kontrolom masovnom propagandom i stalnim izmišljanjem “neprijatelja”. Drugačije mišljenje, druga nacija, druga vjera biće vasi stalni “neprijatelji” . Vladari iz sjenke biće ekskluzivni čuvari “istine” koju će u ogromnim količinama dijeliti osiromašenom narodu preko masovnih medija i društvenih mreža. Bogati će biti srećni jer im niko ne dira blago. Siromašni će biti srećni zbog sreće bogatih. “Samo da je mir” postaće mantra . “Ćuti i uklopi se”, Orvel ni sam ne bi vjerovao kako su se njegova predviđanja ostvarila. Uostalom samo trećina država svijeta su demokratije ili poludemokratije. Demokratija nije obavezno stanje. Svaki narod se za nju mora boriti i mora je zaslužiti. Mi nijesmo u toj grupi naroda i država. Crna Gora je školski primjer neuspješne države – failed state. Nije do mene. Do vas je”, napisao je jedan od lidera Demokratskog fronta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve