Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević: Dritan je ostvario dječački san, sad treba da podnese ostavku

Lider PzP-a kazao da Vladu sada podržava samo devet poslanika

Vlada Dritana Abazovića je izgubila podršku u Parlamentu koja ju je glasala. Dritanovu Vladu sada podržava samo devet poslanika, od 41 koliko je minimalno potrebno. Vlada nema izborni, parlamentarni ni ustavni legitimitet, saopštio je lider Pokrata za promjene (PzP) Nebojša Medojević.

On je rekao da bi svaki demokratski orjentisan političar, sa minimalnim osjećajem za lični i državni integritet, odmah bi podnio ostavku i tako otvorio politički prostor da se parlamentarne stranke dogovore o uslovima i datumu održavanja vanrednih parlamentarnih izbora.

”Nakon svih političkih eksperimenata, prevara, izdaja, promjena partnera preko noći, zaokreta, lažavina, trgovina, korupcije i igranja sa državom, vrijeme je da se vrati mandat građanima i da oni daju svoj sud o djelovanju političkih aktera u prethodnom periodu. Dritan je ostvario svoj dječački san i bio par mjeseci premijer, slikao se sa svjetskim političarima, vozio malim avionom, glumio nekog državnika i bilo je dosta. On prvi treba da shvati političku poziciju u koju je svojim prevarama i lažima doveo ne samo sebe i URU, već i državu i sve njene građane i odmah podnese ostavku”, naglasio je Medojević u saopštenju.

Tako bi se, navodi on, otvorio prostor za dogovor o izborima koji bi podrazumijevao i dogovor o datumu izbora, o Vladi koja bi pripremila izbore, dogovor da se do kraja ljetnjeg zasjedanja (31. jula) izaberu članovi sudskog savjeta i po mogućnosti dogovori dinamika izbora sudija ustavnog suda i VDT.

”Za čišćenje biračkog spiska neće biti vremena, ako se izbori zakažu za 23. oktobar, ali to je odgovornost 42. Vlade Zdravka Krivokapića koja nije uradila ništa na tom planu. Ukoliko Dritan prelomi da mu je svaki dan duže u fotelji lažnog premijera bez podrške većine, važniji od sudbine i stabilnosti zemlje, ulazimo u fazu dnevnih trgovina, ucjena, kompenzacija gdje će se oko svakog predloga Zakona Vlade ili kadrovskog imenovanja morati voditi trgovački pregovori za formiranje neophodne većine. To bi ovaj cirkus učinilo još smješnijim i apsurdnijim i zaustavilo sve druge političke procese. Politički sistem bi se pretvorio u pijacu na kojim bi se svaki dan utvrđivala cijena određenih političkih odluka i ad hoc većina”, naglasio je Medojević.

Prema njegovim riječima, sva politička, državna i ljudska odgovornost je na Abazoviću.

”Da li mu je draža i važnija fotelja u koju je nezasluženo i prevarno sjeo, ili sudbina države i građana Crne Gore? Ne može se biti premijer sa podrškom četiri poslanika i voditi Vladu sa podrškom od devet poslanika od 81”, zaključio je Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
11.07.2022-12:24 12:24

TO MEDENI /nekad u časnom LSCG ….sada primice se pravim vrijednostima…/
Živa istina ,daje ka što nije podnio bi ostavku —ostvario je dječački san /ALI kroz spijuniranje ,laž i nesojluk…/Otarasi se Pipuna ,vojvode idr ….osnuj partiju koja ce braniti interese čojske i casne CRNE GORE —prvi sam za tebe /preokret kod tebe+. /