Četvrtak, 16 Maja, 2024
Rubrika:

Medojević: DPS će preko UDBE pokušati da podigne tenzije u zemlji za vrijeme vjerskih praznika

Predsjednik Pokerta za promjene Nebojša Medojević tvrdi da će DPS preko UDBE koja, kako kaže, nije demontirana, pokušati da podigne tenzije u zemlji, oko predstojećih vjerskih praznika

Predsjednik Pokerta za promjene Nebojša Medojević tvrdi da će DPS preko UDBE koja, kako kaže, nije demontirana, pokušati da podigne tenzije u zemlji, oko predstojećih vjerskih praznika.

“Kao dokazana lopovska sekta DPS-u je preostao samo jedan politički potez – da se predstavi kao zaštitnik crnogorskog nacionalnog identiteta i da oko sebe okupi sve parapolitičke organizacije, partije, tajkune, saradnike UDBE i kriminalce. UDBA će s druge strane aktivirati svoje spavače iz srpskog nacionalistickog korupsa i počeće podizanje tenzija između “komita” i “velikih Srba” “, napisao je Medojević na Facebooku.

Prema njegovim riječima pisanje grafita, uništavanje bilborda, kamenovanje vjerskih objekata, automobliski karavani, tuče i incidenti, uz već spremnu propagandističku podršku UDBI-nih medija treba da dovedu do podizanja intenziteta i tenzija i onda će se nakon nekog malo ozbiljnijeg montiranog sukoba, pojaviti “glasovi razuma”, “garanti mira i stabilnosti”, “predstavnici međunarodnog faktora”, “zabrinuti intelektualci” koji će pozivati na smirivanje tenzija i na pomirenje.

“Tad će se pojavuti Milo i Zdravko kao “spasioci građanskog mira” , a DPS će nakon Kongresa biti spreman i zainteresovan za pomirenje, koje treba da se realzuje ili ulaskom DPS-au Vladu ili novim izborima. Vladari iz sjenke već mjesecima spinuju javnost da postoji “zdravo jezgro DPS-a” i da se sa njima treba praviti politička saradnja”, navodi Medojević.

On smatra da je u cilju ovog lažnog pomirenja i potpisan Sporazum Krivokapić-Abazović- Bečić kojim se politika i tekovine DPS-a preuzimaju od strane nove vlasti i ako je DF imao sasvim suprotne principe.

“Milo zna da mora da ukrade veliku ideju crnogorsko – srpskog pomirenja od DF-a i da spriječi demokratsku tranziciju i demontažu sistema vladanja. Zato Đukanović najavljuje potrebu “mijenjanja” DPS i “pomirenja”. To bi bilo lažno pomirenje jer bi se ono napravilo na trulim temeljima i močvari perverzne tranzicije, kriminala, korupcije, pljačke naroda i države i novim “identitetima””, piše Medojević.

Prema mišljenju lidera PzP-a jedini održiv model za stabilnost Crne Gore je politika DF – crnogorsko – srpsko pomirenje, “po principu sva prava svima i radikalne političke i ekonomske reforme, demontaža komunističko-mafijaškog sistema i čišćenje institucija od korumpiranih pojedinaca i vojnika DPS-a i mafije”.

“Sve ostalo je prevara i izdaja naroda i države i vodi ka socijalnim i politčkim previranjima, ekonomskim krizama, trajnom siroastvu i korupciji. Kolumbina na Jadranu”, zaključio je Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve