Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Medojević: Djelovi Crkve napravili pakt sa đavolom i pogodbu sa centrom antipravoslavlja koncernom Vijesti

Od formiranja Vlade govorio sam da ova Vlada nije demokratska, nije legitimna i nije reformska. Nakon sklapanja Sporazuma između Krivog, Dritana i Bečića, iza naših leđa bilo je sasvim jasno da je to sporazum u nastavku politike DPS-a, tj. ekstremne ljevičarske politike globalnog totalitarizma duboke države, saopštio je Nebojša Medojević, predsjednik PZP-a i jedna od lidera DF-a.

Ponovio je da je ideja da Vlada bude sastavljena od tzv. “eksperata” je u šustini bio politički manevar da u Vladu ne uđe pobjednik izbora i jedina antisistemska i antiglobalistička politička grupacija DF i da svu vlast preuzmu vlasnici Vijesti.

“Zato je u ideološkom i političkom smislu ovo Vlada vlasnika Vijesti koji su napravili pakt sa djelovima Crkve kako bi eliminisali DF iz Vlade. Činjenica da su djelovi naše Crkve napravili pakt sa đavolom i faustovski pogodbu sa najvećim centrom antipravoslavlja i antihršćanstva, koncernom Vijesti, istorijska je greška koja već ima ozbiljne negativne posledice po razvoj demokratije i reforme u zemlji. Pakt djelova naše Crkve sa poslušnicima ekstremne ljevičarske globalne duboke države, rezultirao je izostankom radikalnih političkih rezova i neophodnim demontiranjem režima Đukanovića”, smatra Medojvić.

Prema njegovom mišljenju, veoma brzo koncern Vijesti je preko Abazovića preuzeo kontrolu nad sektorom bezbjednosti i postavili svoje ljude na čelo policije i ministarstva odbrane.

“Iz Vlade su se eliminisali kadrovi Crkve, a preostali ministri Mitrović i Bratić su pod svakodnevnim medijskim reketom i pritiskom koncerna Vijesti i njihovih NVO i tzv. “analitičara”. Uticaj Crkve se rapidno smanjivao i Krivokapić je više vodio računa da ojača svoju ličnu moć kroz postavljanje ministra finansija i šefa ANB-a koji su još uvijek malo više lojaniji njemu nego Vijestima” , navodi Medojević.

On ističe da je ustoličenje Mitropolita Joanikija bio idealan trenutak za DPS i vlasnike Vijesti za realizaciju bolesnog plana, jer su se lako dogovorili da je cilj – odlaganje ustoličenja ili nedopuštanje ustoličenja u Cetinjskom manastiru.

“Lako je vidjeti da su upravo sve ove poslušničke strukture duboke države bile PROTIV ustoličenja Mitropolita na Cetinju. Ovdje je važno ponoviti da su Koordinator svih bezbjednosnih službi, Ministar unutrašnjih poslova i direktor policije kadrovi vlasnika Vijesti. Ovo je važno zapamtiti jer će upravo oni odigrati ključnu ulogu u opstruiranju ustoličenja na Cetinju i biti dio zavjere izazivanjem planiranog haosa”, smatra Medojević i dodaje da bi sprečavanje ustoličenja Mitropolita Joanikija na Cetinju bila najveća moguća sramota za SPC i poniženje Patrijarha i Mitropolita.

S druge strane, kako Medojević smatra, DPS bi pokazao da je Vlada nesposobna da vlada i da ne kontroliše dio teritorije, a da ključni fukcioneri u sektoru bezbjednosti odbijaju da sprovode politiku Vlade.

“Postojanje zavjere između vlasnika Vijesti i DPS-a bilo je jasno vidljivo kada je MUP dopuštao ekstremistima iz DPS-a da održavaju nelegalne skupove, blokade puteva, bez ikakvih sankcija, hapšenja, zabrane skupova i sl. I dešavanja u subotu su pokazala da su Đukanović i funkcioneri DPS-a, svojim prisustvom i javnim eksponiranjem, dosta providno i relaksirano pokazivali da stoje iza ovog nelegalnog skupa. Očigledno je da je Đukanović dobio uvjeravanja od Ivanovića i Perovića da je sve pod kontrolom, da Ministar i direktor policije neće odobriti intervenciju policije i da će Abazović i Brđanin da pritisnu Krivokapića i Mitropolita Joanikija da odustanu od ustoličenja na Cetinju”, smatra on.

Ističe da ne treba uvlačiti Crkvu u politiku, a još manje politiku uvlačiti u Crkvu. Ustoličenje Mitropolita u Crnoj Gori je uvijek jedan istorijski, duhovni i vjerski događaj posebne vrijednosti i značaja. I ovaj put, savršeni plan zavjere ekstremnih ljevičara globalne duboke države je propao zbog odlučnosti i hrabrosti samo dva čovjeka, Patrijarha i Mitropolita i snažne podrške jedine antiglobalističke političke strukture u Crnoj Gori – Demokratskog fronta.

“Plan je propao, DPS se ofirao kao politički organizator, inspirator, ekstremistička organizacija koja se za svoje političke ciljeve bori nasiljem i terorizmom. Vlasnici Vijesti su se ofirali kao tihi, ali pouzdani saveznik DPS-a, koji su spremni da sruše Vladu (u kojoj imaju 80 odsto vlasti), samo da bi eliminisali pravoslavlje i hrišćanstvo iz Crne Gore. Krivokapić se lično uvjerio koliko je slab i nesposoban da vodi Vladu punu izdajnika i vojnika DPS-a. Javnost se uvjerila da sam bio sve u pravu kada sam upozoravao na ovaj plan i povezane interese DPS i vlasnika Vijesti u služenju globalnoj dubokoj državi. Teška situacija i izdaja u Vladi je na svjetlo dana izbacila i časne profesionalce, patriote iz redova policije koji su spremni da služe svojoj zemlji, brane Ustav i zakone, obezbjeđuju javni red i mir i uzivanje svih ljudskih prava i sloboda svima, ukoliko to rade mirno i po zakonu. Sve maske su pale. Svi su pokazali svoje lice”, navodi Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Posmatrac
06.09.2021-13:27 13:27

Kakvo bulažnjenje ludog Medojevića!! Izmislio nekakvu duboku državu i uporno služi najcrnjim snagama.