Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Medija centar DPS: Skandalozna odluka Vlade o smjeni Brđanina ismijava pravni sistem Crne Gore

Ovo je, po njihovim riječima, još jedan primjer koji govori u prilog tome da Vlada, čiji tehnički mandat traje mnogo duže od redovnog, ne postupa u skladu sa najboljim državnim interesima

Odluka da se usvoji prijedlog za prestanak mandata direktora Uprave policije Zorana Brđanina, još jedno je skandalozno postupanje Vlade i premijera nedoraslog svojim obavezama Dritana Abazovića, ocijenili su iz Medija centra Demokratske partije socijalista (DPS) Crne Gore.

“Međutim, kako je u ovoj zemlji u prethodne tri godine crnogorska javnost navikla na neobaziranje vlastodržaca na zakone i sve druge pozitivno pravne norme, onda ni ne iznenađuje ovo nepoštovanje sudske odluke kojom je poništeno rješenje o smjeni Brđanina”, saopštili su iz Medija centra DPS.

Ovo je, po njihovim riječima, još jedan primjer koji govori u prilog tome da Vlada, čiji tehnički mandat traje mnogo duže od redovnog, ne postupa u skladu sa najboljim državnim interesima.

“Te da svojim činjenjima ismijava pravni sistem Crne Gore i institucije. Ona iznova potvrđuje da je nedostojna da upravlja državom, te da Crna Gora u što skorijem roku mora dobiti stabilnu vladu, koja će djelovati domaćinski i koja neće raditi protiv državnih interesa”, dodaju iz Centra.

Demokratska partija socijalista, kako napominju, “se ne stavlja u ulogu advokata Zorana Brđanina”.

“U odnosu na čiji izbor smo svojevremeno u Skupštini Crne Gore bili uzdržani, već kao državotvorna partija branimo poštovanje principa vladavine prava i poštovanje sudskih odluka”, zaključuju iz DPS.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve