Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Marović i Alhantouli: Crna Gora njeguje prijateljske odnose sa Palestinom

Kako je saopšteno iz Vlade, ambasador Alhantouli je čestitao potpredsjednici Marović na imenovanju i poželio uspješan rad Vlade i Ministarstva evropskih poslova

Potpredsjednica Vlade i ministarka evropskih poslova, Jovana Marović primila je danas ambasadora Palestine, Rabija Alhantoulija.

Kako je saopšteno iz Vlade, ambasador Alhantouli je čestitao potpredsjednici Marović na imenovanju i poželio uspješan rad Vlade i Ministarstva evropskih poslova.

“Istakao je zadovoljstvo prijateljskim odnosima dvije države i prenio očekivanje da će Crna Gora i Palestina unaprijediti bilateralnu saradnju u više oblasti, za koje postoji obostrani interes”, navodi se u saopštenju.

Marović je istakla da će Crna Gora nastaviti da njeguje prijateljsku saradnju sa Palestinom, a posebno na polju afirmacije kulture.

“U kontekstu situacije na Bliskom istoku, Crna Gora osuđuje svaku vrstu konflikta i sukoba i da, u skladu sa pozicijom Evropske unije, podržava napore u pravcu postizanja trajnog mira, stabilnosti i prosperiteta tog regiona”, kazala je Marović.

Ona je poručila da Crna Gora, u skladu sa principima međunarodnog prava i usvojenim rezolucijama Savjeta bezbjednosti i Ujedinjenih nacija, podržava ideju „two state solution“ i kompromis u vezi sa pitanjem Jerusalima.

“Očekujemo postizanje mirnog rješenja koji će osigurati suživot i obezbijediti trajni mir i stabilnost na Bliskom istoku”, zaključila je Marović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve