Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Marković u Ulcinju: Vlada će i dalje pomagati da prebrodite krizu, ali morate iskoristiti sve potencijale

Premijer Duško Marković kazao je tokom sastanka sa čelnicima Opštine Ulcinj da razvoj i kapitalne investicije moraju biti u fokusu

Premijer Duško Marković kazao je tokom sastanka sa čelnicima Opštine Ulcinj da razvoj i kapitalne investicije moraju biti u fokusu.

foto gov.me

“One ne mogu u vrijeme pandemije imati raniju dinamiku, ali se gradilišta ne smiju zatvarati. Razvoj je najbolji odgovor na našu krizu”, poručio je Marković.

Premijer je rekao da niko u svijetu ne zna koliko će trajati problemi koje je izazvala pandemija koronavirusa i da je riječ o jednoj od najvećih ekonomskih kriza od kad je svijeta.

“Mi nijesmo poklekli nego pokušavamo da sačuvamo ne samo ekonomsku supstancu nego i standard i uslove za život i rad. Ne zaustavljamo ni jednu investiciju i stalno razmišljamo o daljem razvoju”, kazao je Marković.

Razvoj je najbolji odgovor na globalnu krizu

Za potpuni oporavak trebaće i vrijeme, ali i nastavak investicionih aktivnosti ne čekajući da pandemija prodje.

“U tom smislu, ohrabruje me ono što sam danas vidio u Ulcinju, kada su u pitanju započeti infrastrukturni projekti, ali i unapređenje hotelskih sadržaja.  Potpunom rekonstrukcijom hotela Penzijsko-invalidskog osiguranja stvorili smo kvalitetne uslove za boravak naših penzionera tokom cijele godine; a posebno me raduje što, bez obzira na vrijeme korona krize, kreće i izgradnja prvog hotelsko turističkog rizorta u zahvatu Velike plaže.

Uz već zaokruženi rizort Karizma grupe, mijenja se i lice Velike Plaže, a nova Vlada će se fokusirati i za iznalaženje najboljeg rješenja za valorizaciju Ada Bojane“,  kazao je predsjednik Vlade.

Obnovljeni Hotel PIO, koji je danas otvorio premijer, investicija je vrijedna 2,6 miliona eura.

Predsjednik Vlade je obišao i gradilište turističkog kompleksa na Velikoj plaži.

Zahvalnost privrednicima na podršci Vladi rezultatima koji su nesporni

Premijer je tokom radne posjete Ulcinju razgovarao i sa lokalnim privrednicima.

Izrazivši im zahvalnost za napore koje su ulagali sve vrijeme pandemije kao i na solidarnosti predsjednik Marković je posebno istakao važnu podršku privrede naporima Vlade tokom cijelog njenog mandata.

Premijer je istakao da nije izostao ni odgovor Vlade te da je u vrijeme pandemije 163.000 zaposlenih dobilo direktnu pomoć, a u tri mjeseca je samo na osnovu elektronske prijave za tri mjeseca podijeljeno 40 miliona eura podrške privredi.

Vlada podržava projekte ulcinjske poljoprivrede

Marković je obišao i poljoprivredni kompleks kompanije Voli Šasu i saopštio da Vlada vidi ozbiljne potencijale za razvoj poljoprivrede u ulcinjskoj opštini.

„Proizvodi iz Ulcinja već su u značajnoj mjeri prisutni u našim trgovinama i Vlada će biti spremna da podrži takve projekte, kako bi se smanjivala uvozna zavisnost u odnosu na ono što i sami možemo da proizvedemo i kvalitetnije, i jeftinije“, kazao je predsjednik Vlade.

I podrška Vlade i sopstveni potencijali

Marković je na kraju posjete poručio Ulcinjanima da mogu i dalje računati na podršku Vlade.

„Vlada će i u narednom periodu iznalaziti načine da pomogne ovom gradu da prebrodi udarac krize zbog korona virusa, a svi zajedno moramo gledati u budućnost i ostvarivati viziju ubzanog razvoja ovog kraja. Ulcinj mora iskoristiti sve svoje potenacijale i nositi turistički razvoj Crne Gore i u godinama koje su pred nama“, poručio je Marković na kraju radne posjete Ulcinju.

Predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić se zahvalio premijeru na pomoći Vlade toj opštini rekavši da nikada nije nazvao ministra finansija, a da nije dobio pozitivan odgovor i pomoć.

„Ulcinj je nacionalni resurs, a takav razvojni status zadržao je pored ostalog zahvaljujući podršci Vlade i premijera Markovića lično“, kazao je Nrekić.

Sastanku su prisustvovali ministar finansija Darko Radunovć, predsjednik Skupštine opštine Iljir Čapuni i potpredsjednca Opštine Hadidža Đoni.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve