Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Marković: Svaka aktivnost koja uključuje razvoj neke zajednice, predstavlja najvidljiviji aspekt društvene odgovornosti

''Ukoliko zaista želimo da budemo društveno odgovorne osobe, moramo misliti o svakom čovjeku ponaosob i djelovati do ispunjenja cilja''

Svaka aktivnost koja uključuje razvoj neke zajednice, predstavlja najvidljiviji aspekt društvene odgovornosti, poručila je Jasminka Beba Marković, kandidatkinja koalicije ,,Idemo, ljudi! – Demokratski, evropski, ujedinjeno za Bar” za odbornicu u Skupštini opštine Bar

“Da li znate da ćemo mi riješiti problem “Most Đinovića”? Svaka aktivnost koja uključuje razvoj neke zajednice, predstavlja najvidljiviji aspekt društvene odgovornosti. Ukoliko zaista želimo da budemo društveno odgovorne osobe, moramo misliti o svakom čovjeku ponaosob i djelovati do ispunjenja cilja”, navela je Marković.

Mnogi ciljevi, te lokalne zajednice su se, kaže ona, nažalost sveli na predizbornu filantropiju od koje, nakon slavlja u izbornoj noći, ništa nije ostalo.

“Jedan od takvih problema našeg Bara jeste problem lokacije poznate kao „Most Đinovića“. Tu se štošta obećavalo, ali i lagalo! Krupno se lagalo! Za nekoga ko plaća porez jer naseljava prvu gradsku zonu, urađeno je veoma malo. Sanacija samog mosta urađena je prije 10-ak godina, a onda se zaboravilo na sve nevolje stanovnika ove ulice”, kazala je Marković.

Kao prvo, tvrdi ona, zaboravilo se na sigurnost.

“Nerijetko se dešava da automobili propadnu u kanal, dok su česte scene nemoćnih vozača koji sa jednim ili sa dva točka propadnu i oštete vozila. Budući da zaštitna ograda ne postoji, dešava se da u kanal propadne i poneki pješak. Scene okrvavljenih ljudi koji bauljaju kanalom ne bi li se izbavili na površinu nisu nimalo prijatne. Kako iz godine u godinu korito potoka sve više propada zbog prodora velikih nanosa vode, dolazi i do erozije tla koji potkopava asfalt, pa je samo pitanje časa kada će se put skroz urušiti. Pitanje higijene na ovoj lokaciji ujedno je i najvažnija stvar. Potok je leglo zaraze, pun je pacova koji dodatno potkopavaju korito šireći svoju koloniju. Iz obližnjeg kontejnera smeće i razni otpad nerijetko zaglave u kanalu. Zbog slabog protoka vode na ovom mjestu sakupljaju se fekalije i raznorazni otpad koji šire nepodnošljiv smrad”, naglasila je Marković.

Žitelji ovog naselja, čije su kuće na udaru, prema njenim riječima, strahujući od erozije tla su godinama malo pomalo ozidali nešto potpornih zidova i sačuvali dio svojih imanja.

“Betoniranjem korita potoka i njegovih bočnih strana bi se uz malu investiciju riješio ogroman problem koji naši sugrađani odavno trpe. Ako ćemo ići u kampanju, onda ćemo se boriti za svakog čovjeka, jer važni su ljudi! Idemo ljudi! Demokratski, evropski, ujedinjeno, za Bar”, poručuje Marković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve