Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Marković pita Milatovića: Zašto ćutite dok Mandić, kojeg ste Vi instalirali, ponižava Crnu Goru

''Vi ste taj koji je instalirao vojvodu četničkog Mandića u vlasti i na čelo zakonodavnog doma i ne možete biti abolirani od odgovornosti za sve ovo sto se dešava u Skupštini Crne Gore i što će se tek dešavati?''

Potpredsjednica Liberalne partije Jelena Marković reagovala je povodom današnje objave predsjednika Crne Gore o vrtiću u Baru, pozivajući Jakova Milatovića da se okrene važnijim pitanjima i saopšti svoje stavove oko isticanja tuđe zastave u Skupštini Crne Gore, dvojnog državljanstva predsjednika zakonodavnog doma i brojnih poniženja crnogorske države.

“Pozivam Milatovića kao predsjednika CG i potpredsjednika PES-a da objasni da li se slaže sa predsjednikom Skupštine Mandićem oko isticanja tuđe zastave na službenom mjestu za vrijeme zvaničnih događaja? Milatoviću, Vi ste taj koji je instalirao vojvodu četničkog Mandića u vlasti i na čelo zakonodavnog doma i ne možete biti abolirani od odgovornosti za sve ovo sto se dešava u Skupštini Crne Gore i što će se tek dešavati ?”, navodi u saopštenju potpredsjednica Liberalne partje.

Marković pita Milatovića da li se slaže sa partijskim kolegom, članom PES-a i poslanikom Dragovićem,” i sa njegovim javno izrečenim fašističkim stavovima?”

“Sramna konstatacija upućena uvaženom poslaniku Oskaru Huteru da zbog svog porijekla i imena nije vrijedan kao on, ne može se drugačije ocijeniti. Ne vidim da ste reagovali, a Vi, sa tog mjesta ste najpozvaniji. Da li smijete osuditi istupe poslanika Radunovića koji je sve ovo započeo? I koji vjerno slijedi četničku ideologiju govorom mržnje? Pitam Vas predsjedniče države Milatoviću – hocete li i Vi poći ,,stopama” ovih i ovoga i četničkog vojvode Mandića i u svoj kabinet unijeti tuđu zastavu “pomirenja?”, navodi Marković.

On dodaje da Milatović zna da Mandić ima dvojno državljanstvo i da je, i pored toga, insistirao, da on bude predsjednik Skupštine.

“Znači svjesno ste izigrali i prećutali zakon ove države, a sad ćutite na nepoštovanje i kršenje zakona o državnim simbolima. Ćutite kada je onako dočekao Joanikija ljubeći mu ruke, i tako je ponizio Crnu Goru i sve njene građane. Vi ste to započeli perfidno uvođenjem strane crkve u instucije sistema na mala vrata, dajući tako primat crvi Srbije nad ostalim vjerskim zajednicama. Na žalost našu, Vi svjesno, kao i Mandić, narušavate Ustav Crne Gore, kojim je utvrđeno da je Crna Gora sekularna i građanska država. Skrećem pažnju EU i široj međunarodnoj zajednici, da ne sluša što Vi govorite, već da prati Vaše postupke koji nedvosmisleno ukazuju da i Vi i Mandić , kao i najveći izdajnik Abazović, imate jednog zajedničkog gospodara, a to je Aleksandar Vučić. On preko vas od Crne Gore hoće da napravi svetosavsku i kleročetničku državu. Upozoravam EU i SAD da ne zatvaraju oči pred jasnim uvođenjem fašizma u Crnu Goru, jer posljedice mogu biti katastrofalne, ali ne samo za nas”, poručuje potpredsjednica Liberalne partije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
klementina
20.01.2024-16:53 16:53

ZATO ŠTO JE ISTI KAO ON.

Uhhh
20.01.2024-17:34 17:34

E da ti neće odgovorit taj prevarant.

nemo
20.01.2024-18:41 18:41

Milatović, Spajić, Abazović, Z.Krivokapić, uz starog učitelja čiča Dražu Mandića, sistematski, bezočno uništavaju Drnu Goru!