Petak, 22 Septembra, 2023
Rubrika:

MANS: U sedmici održavanja izbora iz budžetske rezerve isplaćeno 52 hiljade eura

Iz te nevladine organizacije kazali su da je taj novac isplaćen na osnovu odluka koje je donijela Komisija za procjenu šteta od elementarnih nepogoda na čijem čelu je ministar bez portfelja Zoran Miljanić

Vlada je u sedmici u kojoj su održani lokalni izbori isplatila još 52 hiljade eura kao pomoć građanima po osnovu štete od elementarnih nepogoda, pokazuju novi podaci o potrošnji budžetske rezerve tokom predizborne kampanje koje je analizirao MANS.

Iz te nevladine organizacije kazali su da je taj novac isplaćen na osnovu odluka koje je donijela Komisija za procjenu šteta od elementarnih nepogoda na čijem čelu je ministar bez portfelja Zoran Miljanić.

Iz MANS-a su objasnili da se radi o 37 pojedinačnih isplata u rasponu od 50 do 5,5 hiljada eura.

“To je druga velika isplata ove vrste pomoći koju daje Vlada Crne Gore od raspisivanja izbora, a zanimljivo je da tokom prethodne, 2021. godine, nije bilo isplata iz budžetske rezerve po ovom osnovu”, navodi se u saopštenju.

MANS je prethodno objavio da je sredinom oktobra isplaćeno blizu 50 hiljada po ovom osnovu, što ukupno čini sumu od preko 100 hiljada a eura koje je Vlada od raspisivanja lokalnih izbora podijelila građanima.

Navodi se da je dio odluka je dostupan na sajtu Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) i pokazuju da ih je Komisija za procjenu šteta od elementarnih nepogoda donijela još krajem jula mjeseca, ali i da je isplata realizovana tek nakon raspisivanja izbora.

Iz MANS-a su istakli da je Komisija na odlukama o isplati naknada za štetu od nepogoda sakrila identitet osoba kojima je novac isplaćen, čime je dodatno smanjena transparentnost trošenja novca iz budžetske rezerve.

“Nedovoljno jasni kriterijumi za isplatu novca iz budžetske rezerve, te dodatni napori koje izvršna vlast ulaže u skrivanju podataka o trošenju javnih sredstava, otvaraju ogroman prostor za zloupotrebe tokom predizbornog perioda”, zaključuje se u saopštenju MANS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve