Četvrtak, 23 Maja, 2024
Rubrika:

Mandić: Snažno ću se zalagati da štitim interese građana Crne Gore

Iz Skupštine navode da u razgovoru je potvrđen interes za poboljšanje političkog dijaloga i dobrosusjedskih odnosa, uz akcenat da ''komunikacija na najvišem nivou treba da doprinese osnaživanju potencijala za jačanje saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa''

Snažno ću se zalagati da štitim interese građana Crne Gore, kao i da gradim mostove između naše dvije zemlje, kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić u toku današnjeg susreta  sa Jelisavetom Čolanović, otpravnicom poslova Ambasade Srbije u Podgorici.

„Današnji sastanak prilika je da dvije zemlje dodatno unaprijede tradicionalno bliske i prijateljske odnose i sa pozicije predsjednika Skupštine, snažno ću se zalagati da štitim interese građana Crne Gore, kao i da gradim mostove između naše dvije zemlje“, kazao je Mandić.

Iz Skupštine navode da u razgovoru je potvrđen interes za poboljšanje političkog dijaloga i dobrosusjedskih odnosa, uz akcenat da “komunikacija na najvišem nivou treba da doprinese osnaživanju potencijala za jačanje saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa”.

“Uloga svih političkih aktera je da rade na pomirenju u podijeljenom društvu”, kazao je Mandić naglasivši da uz kontinuirani politički dijalog, saradnju dvije zemlje dodatno učvršćuju i učestali kontakti pripadnika dva naroda.

Ovom prilikom, Mandić je upoznao sagovornicu i sa predstojećim zakonodavnim aktivnostima, kao i sa aktuelnim političkim dešavanjima.

Mandić sa Čolanović/ Foto: Skupština CG

Uz iskrene čestitke povodom stupanja na dužnost predsjednika Skupštine, otpravnica poslova Jelisaveta Čolanović je izrazila uvjerenje da ćeMandić raditi u korist svih građana Crne Gore i građana Srbije koji žive u Crnoj Gori.

„Uzdamo se u Vašu mudrost i vjerujemo da političari i u Crnoj Gori i u Srbiji treba da sarađuju za opštu dobrobit“, kazala je Čolanović.

Ona je, kako je navedeno, podsjetila da je parlamentarna saradnja “neophodan faktor” u međudržavnom dijalogu i tom prilikom izrazila očekivanje da će Mandić posjetiti Narodnu skupštinu Republike Srbije nakon konstituisanja budućeg saziva.

Navodi se da sagovornici su, pored ostalog, razgovarali o brojnim pitanjima koja se tiču poboljašanja statusa građana u Crnoj Gori i Srbiji.

Tokom sastanka je izraženo očekivanje da će Srbija uskoro dobiti ambasadora u Crnoj Gori, što bi bilo važno za dalju saradnju dvije zemlje, jedan je od zaključaka susreta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
07.11.2023-19:20 19:20

Odvratno..zena sjedi sa jednim fasistom-teroristom..