Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Mandić sa Oktajem: Zadatak nove vlade da dodatno unaprijedi veoma dobre odnose Crne Gore i Turske

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Velike narodne Skupštine Turske Fuat Oktaj je pozdravio predsjednika Mandića i delegaciju i poželio uspješan rad, kao i što jaču saradnju sa Turskom u narednom periodu

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić sastao se u Ankari, tokom svoje zvanične posjete Republici Turskoj, sa Fuatom Oktajem, predsjednikom Odbora za vanjsku politiku Velike Narodne Skupštine Turske.

“Mandić se prije svega u svoje i u ime delegacije zahvalio na gostoprimstvu. Istakao je da su odnosi Turske i Crne Gore i u prethodnim godinama bili veoma dobri, ali da je zadatak nove vlade da te odnose dodatno unaprijedi, kao i da tu poruku šalje u ime nove parlamentarne vecine”, saopšteno je iz Skupštine.

On je apostrofirao da veliki broj investitora, sve veći broj turista i veoma brojna zajednica iseljenika u Turskoj čine jaku sponu i rađaju dobru volju obje strane da naši međusobni odnosi budu najbolji mogući. Posebno je istakao izborni plan povećanja plata i penzija i istakao da su sve akcije vlade i parlamenta usmjerene u tom pravcu.

“Kako bi se sproveo ovaj plan, predsjednik Skupštine je naglasio da je Crnoj Gori neophodna stabilnost i investicije, a posebno kada je u pitanju razvoj zelene električne energije, te naglasio da je EPCG sa svojim projektom Solari prva u regionu. Naglasio je da bi iskustvo turskih kolega bilo dobrodošlo prilikom novih velikih infrastrukturnih projekata u oblasti energetike”, navodi se u saopštenju.

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Velike narodne Skupštine Turske Fuat Oktaj je pozdravio predsjednika Mandića i delegaciju i poželio uspješan rad, kao i što jaču saradnju sa Turskom u narednom periodu. Istakao je da su Turska i Crna Gora savezničke zemlje koje imaju isti cilj – mir i stabilnost na Balkanu.

“Oktaj je naglasio da 50 odsto električne energije u Turskoj dolazi iz obnovljivih izvora, te da je cilj da se u narednom periodu ta brojka poveća do 67 odsto. Dodao je da Turska ima veliko iskustva u toj oblasti koje bi rado podijelila sa Crnom Gorom. Istakao je da predstoje nove investicije u Crnoj Gori, posebno u oblasti energetike, te da Crna Gora nikada nije sama, već je Turska sa njom kao prijateljska i saveznička zemlja”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve