Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Mandić sa Hovakimijanom: Crna Gora se zalaže za članstvo u EU, građenje dobrosusjedskih odnosa i očuvanje mira i stabilnosti

Predsjednik Skupštine Crne Gore je ambasadora upoznao sa glavnim ciljevima Crne Gore, a to su članstvo u Evropskoj uniji, građenje najboljih mogućih odnosa sa susjedima i očuvanja mira i stabilnosti u Crnoj Gori

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić razgovarao je sa ambasadorom Republike Jermenije, Ašotom Hovakimijanom, saopšteno je iz njegovog Kabineta.

“Mandić je, prije svega, poželio dobrodošlicu ambasadoru Hovakimijanu, izrazivši zadovoljstvo povodom njihovog susreta”, navodi se u saopštenju.

Takođe, predsjednik Skupštine Crne Gore je ambasadora upoznao sa glavnim ciljevima Crne Gore, a to su članstvo u Evropskoj uniji, građenje najboljih mogućih odnosa sa susjedima i očuvanja mira i stabilnosti u Crnoj Gori. Mandić je istakao da su upravo ovi ciljevi ključna načela nove parlamentarne većine.

“Nakon izbora novog Saziva Skupštine u procesu formiranje grupe prijateljstva sa Republikom Jermenijom susrešću se sa predsjednikom jermenskog parlamenta na Skupštini zemalja Frankofonije čije je Crna Gora domaćin”, poručio je Mandić.

Ambasador Hovakimijan, zahvalio se Mandiću na prijemu, istakavši da je Jermenija istorijski imala dobre odnose sa Crnom Gorom, te dodavši da će uskoro uslijediti zvaničan poziv predsjedniku Mandiću da posjeti Republiku Jermeniju.

“U kontekstu saradnje u oblasti kulture, dva predsjednika posebno su se osvrnula na činjenicu da je Gorski Vijenac Petra II Petrovića Njegoša 1847. godine štampan upravo u jermenskom manastiru u Beču”, zaključuju iz Skupštine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve