Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Mađarska namjerava da podigne spomenik na šetalištu u Petrovcu u čast poginulim i preživjelim mornarima ratnog broda Zenta

Ministar je izrazio zahvalnost na mađarskoj podršci u toku procesa pristupanja Crne Gore NATO savezu, kada je Mađarska u dva navrata bila kontakt država za Crnu Goru, te pohvalio saradnju crnogorskih i mađarskih vojnika tokom angažovanja u misiji ISAF u Avganistanu

Ministar odbrane Dragan Krapović sastao se sa otpravnicom poslova Ambasade Mađarske, Mirom Vuiti, i tom prilikom istakao da odnose Crne Gore i Mađarske karakteriše odlična i sadržajna saradnja, te ukazao na važnost čestih političkih i radnih kontakata.

Ministar je izrazio zahvalnost na mađarskoj podršci u toku procesa pristupanja Crne Gore NATO savezu, kada je Mađarska u dva navrata bila kontakt država za Crnu Goru, te pohvalio saradnju crnogorskih i mađarskih vojnika tokom angažovanja u misiji ISAF u Avganistanu.

“Ističući značaj bliske saradnje među saveznicima u domenu odbrane, ministar Krapović se osvrnuo i na učešće pripadnika Vojske Crne Gore na raznim oblicima usavršavanja u organizaciji Oružanih snaga Mađarske”, navodi se u saopštenju.

Ministar je naglasio posvećenost Vlade Crne Gore ostvarivanju članstva u Evropskoj uniji i upoznao sagovornicu o ostvarenom napretku u tom pogledu.

“Izrazio je nadu da će Mađarska nastaviti da podržava Crnu Goru u ostvarivanju ovog važnog cilja, posebno tokom mađarskog predsjedavanja EU, koje će preuzeti od sredine iduće godine”, dodaje se u saopštenju.

Otpravnica poslova Vuiti zahvalila se ministru na prijemu, izražavajući zadovoljstvo kvalitetom odbrambene saradnje koju su Crna Gora i Mađarska ostvarile u dosadašnjem periodu.

“Otpravnica je saopštila da je Vlada Mađarske izrazila namjeru za podizanjem spomenika na šetalištu u Petrovcu, u čast poginulim i preživjelim mornarima ratnog broda „Zenta”, koji je potonuo u teritorijalnim vodama Crne Gore početkom prošlog vijeka”, ističe se.

Sagovornici su istakli spremnost za dalje unaprijeđenje odbrambene saradnje, kako na bilateralnoj osnovi, tako i u saradnji sa drugim partnerskim i savezničkim zemljama u okviru regionalnih inicijativa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve