Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

LP: Svi da ustanemo protiv jačanje agresivnog i primitivnog nacionalizma koji destabilizuje Bosnu

LPCG osuđuje jačanje agresivnog i primitivnog nacionalizma i secesionizma, i pruža podršku građanima Bosne i Hercegovine da ojačaju građanski koncept društva, nastave sa reformama i evroatlantskim integracijama

Liberalna partija Crne Gore pridružuje se širokoj međunarodnoj akciji mnogobrojnih asocijacija dijaspore Bosne i Hercegovine ali i demokratskih snaga i pokreta kojom se ukazuje na potrebu očuvanja mira, nezavisnosti, građanskog poretka i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine te promicanje demokratije, građanskih i ljudskih sloboda u ovoj državi.

LPCG osuđuje jačanje agresivnog i primitivnog nacionalizma i secesionizma, i pruža podršku građanima Bosne i Hercegovine da ojačaju građanski koncept društva, nastave sa reformama i evroatlantskim integracijama.

“Vrijeme je da Bosna konačno stane na kraj šovinizmu, velikodržavnim nasrtajima na sebe i stalnom podgrijevanju tenzija u društvu koje ne dozvoljavaju Bosni da krene naprijed, suoči se sa prošlošću i stabilizuje se. Serije incidenata, napada na nacionalnoj i vjerskoj osnovi, napada na vjerske objekte i na povratnike iz raseljenih mjesta, opasna su poruka u kojoj prednjači Dodik uz podršku aktera “srpskog sveta” koji rovare i u Crnoj Gori”, navodi ova partija.

LPCG poziva crnogorsku dijasporu ali i građane Crne Gore kako u Bosni tako i u našoj državi, da na svaki demokratski način i kroz poštovanje epidemioloških mjera iskažu solidarnost sa građanima Bosne i Hercegovine.

“Istinska Crna Gora je uvijek bila i ostala iskreni podržavalac očuvanja integriteta Bosne i Hercegovine i njene najveće vrijednosti multietničnosti i multikulturalnosti kao najvrijednijeg koncepta savremenog društva”, ističe LP.

Kako su dodali, narod Bosne zaslužio je da sve građanske snage budu na njegovoj strani u vremenu kada zlo ne bira kuda udara i dovodi u pitanje stabilnost cijelog regiona, a ona je gotovo nemoguća bez stabilne Bosne kao i Crne Gore.

“Silama mržnje i nacizma posebno je stalo da destabilizuju baš naše dvije države koje su primjer građanskog, multietničkog društva koje može da živi u skladu i zajednički, a to je nekim mračnim umovima, očigledno, nepodnošljivo”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve