Nedjelja, 16 Juna, 2024
Rubrika:

LP: Servilan odnos ministra Radulovića loša je poruka svima

Loša je poruka Crne Gore prema regionu, ali i svijetu

Ministar vanjskih poslova Crne Gore Đorđe Radulović nastavlja da tumara u mraku praveći se neznaven. Da nije u pitanju osoba sa višegodišnjim iskustvom rada u crnogorskoj diplomatiji, pomislili bi smo da je u pitanju i neznanje, ovako je očigledno samo guranje glave u pijesak i neodgovoran odnos prema državnoj politici i nacionalnim interesima, saopšteno je iz Liberalne partije.

“Ako bi Radulović još jednom pročitao šta je kazao, razumio bi da zapravo ne oponira nikom drugom osim sam sebi, što i jeste u skladu sa nedosljednom i nestabilnom politikom nove Vlade. Kako je sam kazao, odnose država treba graditi po “principu suverenosti, nemiješanja u unutrašnje stvari i uzajamnog uvažavanja”, a mi se pitamo, đe je sve to g. Radulović uočio u izjavama ambasadora Božovića koje su direktno tangirale osjetljive teme crnogorskog nacionalnog, vjerskog i istorijsko identiteta ali i sastava nove Vlade suverene države Crne Gore?”, navode u LP-u.

Prema njihovim riječima servilan odnos ministra vanjskih poslova, koji bi morao da brani nacionalne interese po svaku cijenu, loša je poruka Crne Gore prema regionu, ali i svijetu.

“Dolazimo, nažalost, u neprihvatljivu situaciju da se najviši vladini funkcioneri ponovo brinu više za tuđe nego za interese svojih građana i države. Da li to iz razloga da se ne bi zamjerili mentorima i nalogodavcima svoje Vlade ili je u pitanju nešto drugo, ostaje nejasno”, zaključuje se u saopštenju LP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve