Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

LP: NATO i nakon 75 godina nezamjenjiv dio slobodnog svijeta, Crna Gora obezbijedila svoj mir

''NATO je izrastao u nezamjenjiv ne samo vojni već i politički i vrijednosni savez slobodnog svijeta. Jasno je da u ovom vijeku mir nema alternativu niti ljudski život cijenu, a da Crna Gora može bez straha razvijati svoje društvo, državu i ekonomiju''

Crna Gora je članstvom u NATO napravila istorijski iskorak i obezbijedila svoju stabilnost i bezbijednost svojih građana. Danas kada ovaj savez obilježava 75 godina postojanja to se na najbolji način potvrđuje, sagledavajući stalne nestabilnosti u svijetu ali i Evropi, a naročito stalne prijetnje po stabilnost regiona Zapadnog Balkana, navodi Liberalna partija.

“Prisustvo NATO u baltičkim državama obezbijedilo je ubrzan razvoj i životni standard ovog regiona, dok sa druge strane na jugo-istočnim granicama Evrope decenijama postoje nestabilnosti koje su nažalost eskalirale i u rat, odnosno agresiju Rusije na suverenu državu. NATO je izrastao u nezamjenjiv ne samo vojni već i politički i vrijednosni savez slobodnog svijeta. Jasno je da u ovom vijeku mir nema alternativu niti ljudski život cijenu, a da Crna Gora može bez straha razvijati svoje društvo, državu i ekonomiju”, ističe LP.

Kako su dodali, ostaju jednako izazovne prijetnje sajber bezbijednosti i hibridnih napada na koje Crna Gora kroz NATO sistem, kao pouzdan i povjerljiv član, mora odlučnije i sistematski odgovarati.

“Gradeći međusobno povjerenje jedini možemo obezbijediti siguran život i izvjesnu budućnost svim građanima Crne Gore i u narednim godinama i decenijama sa našim partnerima iz Evrope i svijeta”, zaključuje LP.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve