Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

LP: Bratićka krenula u obračun s antifašističkom tradicijom Crne Gore

Od nekoga ko se samodeklarisao kao ''žena četnik'' to mnogo ne iznenađuje, ali javnost mora oštro ustati protiv ovakvih skandaloznih pokušaja, poručuju iz Liberalne partije

Informacija da će Ministarstvo prosvjete pokrenuti disciplinski postupak protiv nastavnice Sanje Vujović sa Cetinja jer je sa učenicima obilježila 9. maj Dan Evrope i pobjede nad fašizmom, skandalozna je i sramotna, saopšteno je iz Liberalne partije.

Kako su naveli, ministarka Vesna Bratić definitivno je ušla u obračun sa antifašističkom tradicijom Crne Gore, koji je premijer Krivokapić ranije najavio kada je kazao da se više neće slaviti 9. maj.

“Umjesto da dobije pohvale i da ohrabre prosvjetne radnike da učenike podučavaju vrijednostima antifašizma i da uzmu učešće u programima i manifestacijama koje se obilježavaju širom Evrope toga dana, ministarka šalje poruku da je taj dan nepoželjan a djeca “zloupotrijebljena”. Od nekoga ko se samodeklarisao kao “žena četnik” to mnogo ne iznenađuje ali javnost mora oštro ustati protiv ovakvih skandaloznih pokušaja.

Ne bi nas mnogo iznenadilo i da ministarka pokuša da promijeni i ime škole na Cetinju u kojoj nastavnica Vujović predaje, a koja nosi ime “Lovćenski partizanski odred”. U pokušaju relativizacije svega i pokušaji izjednačavanja pobjednika i saradnika okupatora revizijom istorije sve je moguće”, zaključuju iz LP.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve