Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Lončar: Zatvaranje objekata obračun DPS-a sa Pljevljacima

“Dakle, DPS želi da iz političke osvete uguši i uništi ugostitelje u Pljevljima, ali i brojne privrednike i preduzetnike”, kazala je Lončar

Nova odluka NKT-a o produženju mjere zatvaranje ugostiteljskih objekata u Pljevljima, još je jedan u nizu dokaza o selektivnom odlučivanju, dvostrukim aršinima i klasičnoj politizaciji, smatra odbornica Demokrata u SO Pljevlja Vesna Lončar. Iza ove odluke, kako je saopštila, krije se direktni politički obračun DPS-a sa pljevaljskim ugostiteljima.

Vesna Lončar (Foto: Demokrate)

“Dakle, DPS želi da iz političke osvete uguši i uništi ugostitelje u Pljevljima, ali i brojne privrednike i preduzetnike”, kazala je Lončar.

Ona pita kako ovakve mjere pravdati strukom, ako u mnogim gradovima gdje je izuzetno lošija epidemiološka situacija izražena sa konkretnim ciframa, nema zabrana.

“Da li se DPS vlast zapitala kako će na desetine ugostitelja platiti dažbine, zakupnine i rate za kredite? Kako će stotine zaposlenih u ugostiteljstvu prehraniti svoje porodice ovaj mjesec? Da li će uspjeti da se održe, da opstanu i nastave sa radom poslije svega?”, navodi se u saopštenju.

Ona smatra da ako predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović nije imao uticaja da nadležni iznađu kompromisno rješenje, a ono postoji, kojim bi bili zadovoljni ugostitelji, a ujedno obezbijeđana zdravstvena zaštita, onda mora snositi odgovornost, ali i teret.

“Predlažemo da se po hitnom postupku zakaže vanredna sjednica Skupštine opštine Pljevlja na kojoj će se razmatrati aktuelna epidemiološka situacija u Pljevljima, problemi privrede i biti usvojene nove mjere pomoći”, navodi Lončar.

Demokratska Crna Gora predlaže da se iz budžeta Opštine Pljevlja obezbijedi jedna prosječna zarada u Crnoj Gori za svakog radika u pljevaljskom ugostiteljstvu za mjesec jul 2020. godine; oslobađanje svih ugostiteljskih objekata na teritoriji opštine Pljevlja svih dažbina prema Opštini Pljevlja; plaćanje zakupnine za mjesec jul 2020. godine za one ugostiteljske objekte koji obavljaju djelatnost pod zakupom prostora.

“Predlažemo preuzimanje mjesečne rate kredita za jul 2020. godine za one ugostitelje koji imaju kreditna zaduženja po osnovu investicionog ulaganja ili obavljanja djelatnosti; oslobađanje svih ugostiteljskih objekata računa za čistarinu i usluge snabdijevanja vodom za 2020. godinu, imajući u vidu da su javna preduzeća već dobila sredstva kojima mogu da pokriju navedene troškove.Inicijativa da u roku od 3 dana Ministarstvo ekonomije i Ministarstvo zdravalja pronađu rješenje, kako bi ugostitelji 1. avgusta počeli sa radom uz pridržavanje mjera zdravstvene zaštite”, navodi Lončar.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve