Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Leković DPS-u: Licemjerno zahtijevate smjenu Šaranovića jer je poštovao zakon

''DPS je skinuo masku, razotkrivši svoje prave namjere''

Umjesto očekivanog opozicionog pristupa da govorite o kršenju zakona i odgovornosti, vi, licemjerno, zahtijevate smjenu Šaranovića jer je poštovao zakon, poručio je poslanik Demokratske Crne Gore (DCG) Momčilo Leković.

“Očigledno je kao dan: jedini dokaz potreban da potvrdi kako je ministar unutrašnjih poslova izvršio svoju dužnost po zakonu, štiteći sopstveni integritet i integritet bezbjednosnog sektora, jeste frenetičan napad Demokratske partije socijalista – političke strukture za čije vrijeme vladavine i upravljanja bezbjednosnim sektorom su iznjedreni najveći narko karteli, a čiji ključni kadrovski izbori upravo u tom sektoru i drugim najznačajnijim institucijama su danas na optuženičkim klupama”, naveo je Leković u reagovanju dostavljenom medijima.

Više nije tajna, kako je kazao, “DPS je skinuo masku, razotkrivši svoje prave namjere”.

“Vaš napad na Specijalno policijsko odjeljenje i, posredno, na gospodina Novovića, samo je uvod u vašu pravu želju i cilj. Nakon što ne krijete radost zbog izbora v.d. direktora Uprave policije, policijskog službenika kog je Vlada Mila Đukanovića svojevremeno poslala u Europol i koji, prema navodima medija, nije prošao poligraf, sad bi željeli i “podesnog” ministra unutrašnjih poslova. Cilj? Očit – povratak na vlast kroz pokušaj kontrole bezbjednosnog sektora i udar na intitucije koje se bore protiv kriminala”, dodao je Leković.

Vaša prava agenda, prema njegovim riječima, “DPS je kristalno jasna”.

“Mobilisali ste svoje propagandne mašine: medije, analitičare, pravnike, čak i DPS kriminologe. Umjesto očekivanog opozicionog pristupa da govorite o kršenju zakona i odgovornosti, vi, licemjerno, zahtijevate smjenu Šaranovića jer je poštovao zakon. To samo dodatno potkrepljuje naše sumnje da DPS pokušava da se infiltrira u vlasti nudeći se u dužem periodu i pokušavajući izdejstvovati podršku od PES da prihvati nekog poslanika iz vaših redova ili bivših koalicionih partnera”, naveo je Leković.

Napad na bezbjednosni sektor i nelegitiman izbor na čelo Uprave policije uslijedili su nakon hapšenja ključnih figura u kriminalnom svijetu.

“Samog vrha kriminalne piramide – sve zbog straha DPS-a, jer je strah od toga ko je sljedeći na listi. Upravo zato, DPS se očajnički trudi da uništi one koji se danonoćno bore protiv organizovanog kriminala i korupcije, zajedno sa cjelokupnim bezbjednosnim sektorom, ali avaj, to vam neće proći. Pucanj u prazno, kao mnogo puta do sada”, zaključio je Leković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
maestro
15.03.2024-21:12 21:12

Đe si se zaputio, znaš li?

Tara
16.03.2024-08:47 08:47

Bogami lazes..cetnice!