Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Lekić: Ne branite vi tradicionalnu porodicu od LGBTQ, nego od nemaštine i nasilja

Koliko je ova vlada evropska, dovoljno govori činjenica da smo, tokom sjednice Vlade, saznali da su predsjednici partija koje imaju 40 odsto članova Vlade i dalje protiv Zakona o životnom partnerstvu lica istog pola. Pritom, riječ je istovremeno i o dva potpredsjednika Vlade, što stvar čini još gorom, saopštila je potpredsjednica SD-a Milica Lekić

Koliko je ova vlada evropska, dovoljno govori činjenica da smo, tokom sjednice Vlade, saznali da su predsjednici partija koje imaju 40 odsto članova Vlade i dalje protiv Zakona o životnom partnerstvu lica istog pola. Pritom, riječ je istovremeno i o dva potpredsjednika Vlade, što stvar čini još gorom, saopštila je potpredsjednica SD-a Milica Lekić.

Naime, na Vladi su utvrđene formalne izmjene nekoliko zakona, samo kako bi se isti uskladili sa Zakonom o životnom partnerstvu lica istog pola, koji je već usvojen. No i pored toga što je to dakle samo naknadna formalnost, dio ministara i potpredsjednika Vlade imao je potrebu da izuzima mišljenja i obrazlaže da je za tradicionalnu porodicu, dok je predsjednik Vlade komentarisao temu isključivo u kontekstu naših evropskih obaveza, odnosno “moranja”. Zbog čega računam da će onda svi zajedno ozbiljnu pažnju posvetiti funkcionisanju te tradicionalne porodice: njenoj finansijskoj stabilnosti, porodičnom nasilju te problemima maloljetnika koji iz toga proizilaze. Vjerujem da će vam pripadnici “tradicionalnih porodica”, među kojima sam i sama, biti mnogo više zahvalni, nego na vašoj odbrani od pošasti homosekaualizma.

Ne može vas niko natjerati da razumijete koncept univerzalnih ljudakih prava, budete senzibilniji za potrebe drugih ili imate širinu velikih državnika, ali makar poštujte usvojene zakone, ako ste već ministri. I makar uskladite djelovanja, da vam istog dana ne izlaze saopštenja ministra za manjine sa LGBTQ predstavnicima i porukom: “Svakog dana jača svijest u pravcu tolerancije”.

Jer, za sad ipak jačaju samo finansijski i drugi problemi u tradicionalnoj porodici koja vam je, je li, bas tako važna.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve