Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Lekić-Fialka: Multietničnost Crne Gore je bogatstvo

Kako je saopšteno iz Skupštine, u prijateljskom razgovoru izraženo je zadovoljstvo kvalitetom odnosa dvije države, koji su zasnovani na međusobnom uvažavanju i poštovanju

Multietničnost Crne Gore i cijelog regiona Zapadnog Balkana predstavlja bogatstvo kojim se može pohvaliti i Ukrajina, a taj zajednički kvalitet zasigurno doprinosi boljem razumijevanju dvije države, kazao je predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodrag Lekić na današnjem sastanku sa otpravnicom poslova u Ambasadi Ukrajine u Crnoj Gori Natalijom Fialkom.

Kako je saopšteno iz Skupštine, u prijateljskom razgovoru izraženo je zadovoljstvo kvalitetom odnosa dvije države, koji su zasnovani na međusobnom uvažavanju i poštovanju.

“Fialka je poželjela puno uspjeha Crnoj Gori u predstojećem periodu i pozdravila mirnu i demokratsku tranziciju vlasti, podsjećajući na traumatična dešavanja iz bliske prošlosti koja su zadesila Ukrajinu”, navode u crnogorskom parlamentu.

Dodaju da su sagovornici razmijenili mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori i Ukrajini, izazovima sa kojima se države suočavaju u procesu sprovođenja reformi i realizaciji svojih spoljno-političkih ciljeva.

“Zajednički je konstatovano da je potrebno raditi na jačanju parlamentarne saradnje, posebno kroz intenziviranje komunikacije na nivou odbora za međunarodne odnose dva parlamenta i grupa prijateljstva”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve