Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Lavrov: Crna Gora treba NATO-u da održava antirusku politku i prijetnju

''Jasno vam je koliko članstvo u NATO košta Crnu Goru i Sjevernu Makedoniju i zašto NATO-u trebaju takve zenlje – da održavaju antirusku politku i prijetnju, da im one budu baze za takvu politiku'', dodaje Lavrov

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio da je bez presedana odluka da se njegovom avionu zabrani prelet zbog čega je otkazao posjetu Srbiji.

Lavrov je na vanrednoj konferenciji za novinare sazvanoj umjesto da otputuje u Beograd rekao da je riječ o politici dvostrukih aršina.

“Oni će reći da im je to rekla EU i NATO, a NATO i EU će reći da te zemlje same odlučuje. Da vam je jasno, naše odnose sa Srbijom niko, ponavljam niko, neće uništiti”, rekao je Lavrov.

Dodaje da je u Moskvu pozvan ministar spoljnih poslova Srbije.

“Desilo se nešto nezamislivo. Suverenoj državi je oduzeto pravo na ostvarivanje spoljne politike. Blokirana je međunarodna djelatnost Srbije na ruskom pravcu”, rekao je Lavrov.

Prema njegovim riječima, razgovori u Srbiji trebalo je da budu šireg spektra, a trebalo je da se govori i o Kosovu i BiH.

“NATO i EU žele da pretvore Balkan u svoj Balkan, pod nazivom Zatvoreni Balkan, sada nam je teško da izvedemo drugačiji zaključak”, rekao je on.

Politika je danas, prema njegovim riječima, skoncentirana na antiruskom pravcu, a podsjetio je i na “ratnohučkačku” izjavu Žozepa Borelja.

“Cijenimo veoma antiruski stav Srbije i predsjednika Aleksandra Vučića, ali EU želi da svi kandidati za članstvo preuzmu na sebe obavezu rusofobnog karaktera”, rekao je Lavrov.

“Jasno vam je koliko članstvo u NATO košta Crnu Goru i Sjevernu Makedoniju i zašto NATO-u trebaju takve zenlje – da održavaju antirusku politku i prijetnju, da im one budu baze za takvu politiku”, dodaje Lavrov.

IzvorB92

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
06.06.2022-13:27 13:27

Haha ! Smradu matori sva su ti vrata zatvorena pa sada mozes da lajes na zvijezde i lizes zadnjicu tvome voljenom Putku.