Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Laković: Javni poziv uvođenje meritokratije u bezbjednosni sektor

To je i ohrabrenje za sve službenike koji smatraju da svojim iskustvom, znanjem i kompetencijama mogu da sa ove funkcije doprinesu važnim društvenim procesima u oblasti bezbjednosti, da se prijave.

Vlada je odlučila da se v.d. direktora Uprave policije bira javnim pozivom, što je još jedan mali korak ka uvođenju meritokratije u bezbjednosni sektor, kazao je Miodrag Laković, predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu

“To je i ohrabrenje za sve službenike koji smatraju da svojim iskustvom, znanjem i kompetencijama mogu da sa ove funkcije doprinesu važnim društvenim procesima u oblasti bezbjednosti, da se prijave. Od suštinske je važnosti da se na kraju procesa izabere osoba sa nesporno najboljim referencama, čime bi se javnost dodatno uvjerila u riješenost Vlade da se na UP ubuduće neće vršiti bilo kakav neprimjereni politički uticaj”, kazao je Laković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COG-CRNOGORSKA OSLOBODILAČKA GERILA
06.03.2024-00:23 00:23

Još kad bi bilo zakonito onda bi bilo kako zborite. VD bira ministar iz reda pomoćnika direktora policije. A da se zakaže box meč kandidata za VD, pa ko pobijedi ministar ga predloži.