Utorak, 16 Jula, 2024
Rubrika:

Krivokapić: Želimo da se što brže približimo standardu najrazvijenijih zemalja Evrope

''Želimo da se što brže približimo standardu najrazvijenijih zemalja Evrope, a da bi to postigli, uloga naših razvojnih partnera je veoma važna'', poručio je Krivokapić

Premijer Zdravko Krivokapić, održao je danas sastanak sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), na čelu sa regionalnim direktorom EBRD-a za Zapadni Balkan, Mateom Kolanđelijem, a povodom imanovanja novog šefa kancelarije EBRD-a za Crnu Goru, Remona Zakaria, i tom prilikom je istakao da se raduje što će fokus buduće saradnje biti na infrastrukturnom razvoju Crne Gore, zelenoj agendi, te konkurentnosti malih i srednjih preduzeća.

“Želimo da se što brže približimo standardu najrazvijenijih zemalja Evrope, a da bi to postigli, uloga naših razvojnih partnera je veoma važna. Želimo da naša saradnja u narednom periodu bude još bolja, na zadovoljstvo Crne Gore i svih njenih građana“, poručio je Krivokapić.

Regionalni direktor EBRD-a za Zapadni Balkan, Mateo Kolanđeli, iskazao je spremnost Evropske banke za obnovu i razvoj da pruži podršku strateškim investicionim projektima, poput druge dionice autoputa, daljoj valorizaciji održivih izvora energije, uspostavljanju kreditno garantnog fonda, te maksimizaciji investicionog potencijala privatnog sektora.

Kolanđeli je istakao i da će u tom pogledu, uloga novoimenovanog šefa EBRD-a za Crnu Goru biti veoma važna, poručivši da su spremni za unapređenje dosadašnje saradnje u oblastima od zajedničkog interesa.

Na sastanku je bilo riječi i o predstojećem Samitu predsjednika Vlada koji će se održati 3. decembra u Budvi, a kom će prisustvovati i predsjednica EBRD-a Odil Reno-Baso.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve