Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Krivokapić: Za propuste koje sam pravio očekujem razumijevanje

Krivokapić poručio u svojoj zahvalnici i obrazloženju da se povlači iz političkog života

Za propuste koje sam pravio, a svjestan sam da ih je bilo, očekujem razumijevanje jer je svaka bila posljedica dobre namjere, poručio je bivši premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić u svojoj zahvalnici i obrazloženju o povlačenju iz političkog života.

“Nakon dužeg premišljanja, donio sam odluku da se u potpunosti povučem iz politike i posvetim svojoj primarnoj i najljepšoj profesiji – profesuri na UCG”, saopštio je Krivokapić.

Razloge za ovu odluku, kako kaže, javno je saopštio.

“Čini me ponosnim da sam bio na čelu liste koja je avgusta 2020. godine utabala stazu slobode, vođena idejom veličanstvenih litija na kojima se branila naša Crkva. Vodeći 42. Vladu Crne Gore, suočavao sam se sa brojnim izazovima, u okruženju na koje nisam navikao, pa su i mnoge odluke koje smo donosili nailazile na nerazumijevanje. Sa ove vremenske distance, urađeno je dosta krucijalnih stvari na kojima će se temeljiti budućnost crnogorskog društva. Crkva je zakonski zaštićena, sačuvan je mir, životni standard građana podignut je na mnogo veći nivo. Vratili smo običnog građanina u centar političkih procesa i odluka, pa i danas svjedočimo da su ekonomske teme u potpunosti potisnule vještački nametnute podjele”, obrazložio je bivši premijer.

Zahvalio se saradnicima koji su mu pomogli u ispunjavanju “misije”.

“Želim da se zahvalim svim svojim saradnicima koji su mi pomagali u ispunjavanju misije na koju sam se obavezao blaženopočivšem mitropolitu Amfilohiju. Tokom obavljanje funkcije premijera upoznao sam mnoge divne ljude koji su oplemenili i moj život i moju profesionalnu karijeru. Izazovi sa kojima smo se suočavali i prepreke koje smo prelazili često su zahtijevale nadljudski trud i napo”, dodao je Krivokapić.

Bivši premijer očekuje razumijevanje, za kako kaže ” propuste koje je pravio”.

“Za propuste koje sam pravio, a svjestan sam da ih je bilo, očekujem razumijevanje jer je svaka bila posljedica dobre namjere. Od početka formiranja Vlade pa do njenog obaranja, kretao sam se u okvirima mogućeg, žrtvujući često ličnu popularnost za opšte dobro. Hvala svima koji su me podržavali tokom političke misije, hvala i onima koji su kritikama dali doprinos preporodu demokratije i slobodne riječi. Želim i da poručim da se, ipak, 30. avgusta 2020. godine desila sloboda i da je Crna Gora vraćena sebi”, zaključio je Krivokapić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
16.02.2023-11:44 11:44

Nevjerovatno..sta ovaj covjek govori..o Litijama..stranih popova..koji su prakticno stranci u CG..djelati..lupezi-crnogorske imovine..i sirenje mrznje..kao sto je Hitler radio..prema zidovima..

Ovom covjeku treba dobar Psihijatar..

Andrija
16.02.2023-12:19 12:19

Nebojša Medojević,- kazao je da Zdravko Krivokapić “mora” odgovarati za teški kriminal i korupciju jer je kako je naveo, “zloupotirjebio svoju funkciju za lično bogaćenje”.Tu je i Becic u to lopovsko klupko omotan sve ce to nas dragi Medojevic polako odmotavat i da se zna za ono zaduzenje koji je glavni pokretac tog lopovskog zaduzenja jeli bio Becic ili neko drugi- no sve ce to Medo koji zna o svijem polako rasvijetliti !! Medo da si zdrav cuvaj CG i lopove poceraj gdje im je mjesto!!!!!

Rovca
16.02.2023-14:30 14:30

Šteta je za nas obične ljude da se Zdravko oprašta od politike. Šteta je za cijelu Crnu goru a naročito obrazovanu elitu.
Svatamo ga jer poštenje kakav je Zdravko
i politička karijera nemogu na nasim prostorima zajedno. To svatamo zato mu opraštamo.

RIR
16.02.2023-16:03 16:03

…Svaštaljubu je oprošteno od ; Rovca ,Merlina ,Pe Pere ,SEre i druge ološi mi ostali pozdravit cemo te u Spuž /ispred kapije/kad budeš ulazio…iako misliš da si časno radio u “najpošteniju Vladu CG/ ne može ti se oprostiti da naš Sveti CT Manastir -prepišeš na SS tkzv Crkvu Srbije -zadnjih dana te “najpoštenije Vlade” /tvoja izjava/
Ne bojiš se Boga i tog grijeha i nečasti ili znaš da to nije nikakva Crkva ,po tome što radi a nije jos kažnjena…