Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Krivokapić u Njemačkoj na ministarskom sastanku Berlinskog procesa

Krivokapić će govoriti na Drugom panelu zajedno sa šefovima diplomatija država Zapadnog Balkana

Na poziv ministarke vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke Analene Berbok, šef diplomatije Ranko Krivokapić govoriće u petak, 21. oktobra u Berlinu na panelu u okviru ministarskog sastanka Berlinskog procesa.

Sastankom u Berlinu, koji će okupiti evropske zvaničnike, šefove diplomatija i predstavnike zemalja članica EU – Austrije, Bugarske, Hrvatske, Francuske, Grčke, Njemačke, Italije, Poljske i Slovenije, kao i Zapadnog Balkana, nastavlja se Berlinski proces koji je 2014. godine pokrenula tadašnja kancelarka Angela Merkel s ciljem približavanja Zapadnog Balkana Evropskoj uniji.

“Krivokapić će govoriti na Drugom panelu zajedno sa šefovima diplomatija država Zapadnog Balkana. Ključne teme sastanka su energetska bezbjednost, Zelena agenda za Zapadni Balkan, mladi i pomirenje u regionu, Zajedničko regionalno tržište i sajber bezbjednost u kontekstu aktuelnih napada na Crnu Goru i Albaniju”, saopšteno je iz Ministarstva.

Boravak u Berlinu biće i prilika za susrete ministra Krivokapića sa evropskim zvaničnicima i razmjenu mišljenja o aktuelnim geopolitičkim tokovima, ali i perspektivi Crne Gore i regiona u EU.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve