Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić sa ambasadorima Austrije i Slovenije

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić primio je danas u Podgorici ambasadorku Republike Austrije u Crnoj Gori Anu Janković i slovanenačkog ambasadora Gregora Preskera

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić primio je danas u Podgorici ambasadorku Republike Austrije u Crnoj Gori Anu Janković. Predsjednik Krivokapić poželio je dobrodošlicu ambasadorki Janković i istakao da Crna Gora ima tradicionalno dobre odnose sa Austrijom.

foto gov.me

Na samom početku osvrnuo se na aktuelna dešava u Crnoj Gori, takođe je i naveo da nova Vlada nije krenula u revanšizam već u restrukturiranje institucija.

Ambasadorka Janković zahvalila se na prijemu i uputila čestitke povodom stupanja na dužnost predsjednika Vlade Crne Gore. Kada je riječ o evropskim integracijama, naglasila je da Austrija ostaje zagovornik politike proširenja EU, te da snažno podržava Crnu Goru na njenom evropskom putu.

Predsjednik Krivokapić je na kraju izrazio očekivanje za nastavak saradnje u oblasti policije, kao i interesovanje za angažovanje autrijskih eksperata.

***

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić primio je danas u Podgorici ambasadora Republike Slovenije u Crnoj Gori Gregora Preskera.

Predsjednik Krivokapić  iskazao je interes za produbljivanje saradnje sa Slovenijom na svim poljima, prije svega na ekonomskom.

Predsjednik Krivokapić je naveo da iskustva Slovenije posebno preko “tvining projekata” mogu pomoći u razvoju seoskog turizma sa naglaskom na sjever Crne Gore, gdje je potrebno osnažiti seoska domaćinstva kroz model dualne ekonomije, odnosno spajanje privrede i turizma i u tom smislu iskoristiti domaće potencijale.

Ambasador Presker čestitao je predsjedniku Krivokapiću na imenovanju i potvrdio odličnu saradnju država, posebno političkim, ekonomskim, kulturnim, obrazovno-naučnim i ekološkim. Takođe, informisao je o stepenu razvoja slovenačkog IT sektora i ukazao da je Slovenija spremna da prenese iskustva Crnoj Gori, kao i iskustva iz oblasti turističkih inovacija, navodeći primjere seoskog turizma.

Predsjednik Krivokapić je ocijenio da nakon promjene vlasti izazov sa radom pravosuđa treba riješiti. Partijsko pravosuđe ostaje problem u Crnoj Gori koje će morati da pretrpi demokratske promjene u narednom periodu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve