Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić predložio Bečiću: Na dnevni red sjednice Skupštine uvrstiti Predlog izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti

To znači da će ako se usvoji predlog Krivokapića poslanici naredne sedmice raspravljati i usvajati Predlog izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti

Premijer Zdrako Krivokapić predložio je Skupštini da se dopuni dnevni red sjednice Skupštine Crne Gore, zakazane 28. decembra, sa Predlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, saznaje CdM.

Ovaj predlog Krivokapić je dostavio predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću. To znači da će, ako se usvoji predlog Krivokapića, poslanici naredne sedmice raspravljati i usvajati Predlog izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Vlada je uradila izmjene važećeg Zakona bez vođenja javne rasprave i uputila ga Skupštini na usvajanje po hitnom postupku.

“Na osnovu čl. 92, stav 2, Poslovnika Skupštine Crne Gore, predsjednik Vlade Crne Gore predložio je Skupštini da se dnevni red Četvrte sjednice Drugog redovnog (jesenjeg) zasijedanja u 2020. godini, dopuni sa Predlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica”, saopšteno je CdM-u iz Skupštine Crne Gore.

Podsjećamo da je ranije sazvana četvrta sjednica Drugog redovnog (jesenjeg) zasijedanja u 2020. godini, za ponedjeljak, 28. decembra sa početkom u 12 sati.

U sazivu, saglasno dogovoru sa Kolegijuma predsjednika, nalaze se sljedeće tačke: Predlog odluke o obrazovanju Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu; Predlog odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika Skupštine Crne Gore; Predlog zakona o izmjeni Zakona o radu; Predlozi finansijskih planova sa planovima rada za 2021. godinu nezavisnih regulatornih tijela i to: – Agencije za elektronske medije, – Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, – Regulatorne agencije za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti, – Agencije za nadzor osiguranja i- Komisije za tržište kapitala i Izbori i imenovanja.

“Shodno Poslovniku Skupštine Crne Gore, član 92, stav 2, podsjećamo da “poslanik, radno tijelo Skupštine i Vlada mogu predložiti izmjene i dopune predloženog dnevnog reda. Predlozi se dostavljaju predsjedniku Skupštine, u pisanoj formi, najkasnije do početka sjednice””, kazali su CdM-u iz Skupštine Crne Gore.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve