Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Krivokapić otvorio Digitalni samit

Riječ je o najvećem regionalnom događaju iz oblasti digitalizacije, koji se održava održan u hibridnom formatu

Premijer Zdravko Krivokapić otvorio je Sastanak na visokom nivou u okviru četvrtog Western Balkan Digital samita.

Osnovno opredjeljenje Vlade Crne Gore je pametan, održiv i inkluzivan pristup, a da bi se to moglo realizovati u praksi neophodna je digitalna transformacija koja je jedan od glavnih zadataka ove Vlade, saopšto je Krivokapić.

On je na otvaranju Sastanka na visokom nivou u okviru trećeg dana Digitalnog samita ekonomija Zapadnog Balkana, koji se održava u Podgorici, kazao da tehnologije olakšavaju život, čine ga kvalitetnijim sa mogućnošću brže komunikacije.

“Tehnologija je prisutna, ali ne treba da budemo robovi tehnologije. Ona treba da služi čovjeku, a ne čovjek tehnologiji. Na četvrom Digitalnom samitu obrađene su četiri krucijalne teme, koje obuhvataju sve što je karakteristika današnjeg trenutka, a prvo su digitalne vještine i kompetencije. Upravo je tu veza koju preslikavamo kroz oblast koja treba da bude najviše zastupljena u našem obrazovanju. Druga važna tema je digitalna ekonomija. Kada to primijenimo u svakodnevnom životu imaćemo ono što je najvažnije, a to je da naš odgovor na sva dešavanja bude takav da izbjegnemo gubljenje vremena”, kazao je Krivokapić…

 

Digitalni samit ekonomija Zapadnog Balkana organizuje crnogorsko Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija. Riječ je o najvećem regionalnom događaju iz oblasti digitalizacije, koji se održava održan u hibridnom formatu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve