Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Krivokapić nakon susreta sa Piculom i Lajčakom: Građani će platiti cijenu sluganstva Beogradu

Počasni predsjednik Socijaldemokratske partije Crne Gore Ranko Krivokapić imao je sastanak sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za Zapadni Balkan Miroslavom Lajčakom u Briselu, a na sastanku je zajednički istaknuta zabrinutost za eskalirajuću krizu u kojoj se nalazi Crna Gora

Počasni predsjednik Socijaldemokratske partije Crne Gore Ranko Krivokapić imao je sastanak sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za Zapadni Balkan Miroslavom Lajčakom u Briselu, a na sastanku je zajednički istaknuta zabrinutost za eskalirajuću krizu u kojoj se nalazi Crna Gora.

“Građane će to koštati kao i direktan sukob sa politikom EU u poštovanju evropskih bazičnih principa isto kao i tokom 90-tih, kada je vlast takođe slušala Beograd. Prva sankcija kao odgovor na neustavno ponašanje vladajuće većine upravo je otkazivanje Parlamentarnog sastanka za saradnju i pridruživanje. Otkazivanje sastanka dan pred zakazani termin održavanja jasna je poruka predsjednici Skupštine”, navodi se u saopštenju Krvokapića.

Krivokapić je istakao da upravo iz ovakvih poruka jasno je zaključiti zašto sada Bosna i Hercegovina kao i Kosovo hrabro grabe naprijed na putu evropskih integracija dok Crna Gora sveobuhvatno, ubrzano zaranja u antievropski tok.

Krivokapić je takođe razgovarao sa Toninom Piculom, poslanikom Evropskog Parlamenta i izvjestiocem za Crnu Goru.

“Kao izuzetan poznavalac problema država Zapadnog Balkana Picula je izrazio svoju zabrinutost ukupnom krizom koja se produbljuje i širi na sve oblasti života u Crnoj Gori. Suprotno apelima međunarodne zajednice DF većina je zagazila na zli antievropski put koji vodi u izolaciju i sukobe sa euro-atlanskim partnerima i bezakonjem traži sukobe i unutar Crne Gore. Bosna i Hercegovina je dobila status kandidata, Kosovo je podnijelo aplikaciju za članstvo dok Crnu Goru posjećuje zabrinuta delegacija Sjedinjenih Američkih država, Velike Britanije i Njemačke jer DF-ovih drže državu za taoca – bježeći od izbora”; zaključuje se u objavi nakon sastanka.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Merlin
17.12.2022-20:10 20:10

Bravo Milogorski i Italijanski ustašo !

RADO
31.12.2022-14:45 14:45
Reply to  Merlin

Kad god neko brani Crnogorstvo to je izdajnik i ustasa…..a ovi nasi samo sto kokardu ne nose….oni su dobri…pa to je sramota….mene ne cudi sto je Hrvatska imala oluju ,vele da je kosovo Srpsko….to su fantazije….srbi sanjaju o necemu sto znaju da to nikad nece biti…dokle ovako lazima …lazete samoga sebe……..