Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Krivokapić: Mitrović loše čuje i vjerovatno je bio previše zbunjen

Na pitanje je li razgovarao sa ministrom Ratkom Mitrovićem, odgovara potvrdno, rekavši da on u ovom trenutku ostaje član Vlade

Premijer Zdravko Krivokapić odgovarao je nakon Premijerskog sata na pitanja novinara.

Na pitanje je li razgovarao sa ministrom Ratkom Mitrovićem, odgovara potvrdno, rekavši da on u ovom trenutku ostaje član Vlade.

“Obrazložio mi je razloge zašto je tako reagovao. On nije napravio do sada prestup u svom radu. On vrlo loše čuje i vjerovatno je bio previše zbunjen. Dao je nekoliko izjava koje na neki način minimiziraju rejting Vlade. Njegovo gostovanje kod Komnenića je stvorilo sliku da Vlada nije potpuno ekspertska, ja vam garantujem da jeste”, kaže Krivokapić.

Upitan je li moralno da ministar koji ima nelegalan objekat i dalje bude ministar kaže:

“Vi govorite o sukobu interesa koji je očigledan i nekorektan. Ima stotinu hiljada nelegalnih objekata u CG i zašto bi jedan objekat posebno tretirali u odnosu na druge”, navodi on.

Na pitanje hoće li biti rekonstrukcije Vlade, kaže da je sve što se dešava za Vladu neobično.

“Pristup Vlade uvijek je u potencijalnom sukobu sa predstavničkim sistemom i zbog toga su sa pravom nezadovoljne određene političke partije. Ne možete praviti ustupke pojedinačno. Ekspertska vlada je u ovom trenutku lijek za sve. URA je uvijek na istom stavu da je ekspertska vlada jedino rješenje a to je i moj stav”, ističe premijer.

Upitan da li je odustao od rekonstrukcije kaže “ne, ja želim da razgovaram”.

Dodaje i da se izgubila kultura dijaloga.

Komentarišući reakcije nakon njegove posjete BiH kaže da voli da je pod pažnjom da ne bi pogriješio.

“Određeni iskazuju da sam se slikao u ambijentu pored zastave koja je sporna za nekoga. A svi zaboravljaju da su svi predstavnici Vlade imali fotografije pored te zastave. Ako Vlada ne bude trajala bar do predsjedničkih izbora imaćemo veće probleme nego što imamo. Došao sam, odradio sav posao zbog kojeg sam ušao u ovu avanturu i jedina mi je obaveza boljitak građana, ali ako me neko smijeni rado ću se vratiti svojoj esencijalnoj profesiji”, navodi Krivokapić.

Govoreći o optužbama Nebojše Medojevića za šverc cigareta kaže:

“Nikad u svom zivotu nijesam se bavio tim. Niti kriminalom niti bilo kojom koruptivnom radnjom. Stalne ucjene su stil djelovanja određenih političkih lidera koji nažalost stvaraju lošu sliku o nama i krajnje je vrijeme da se dokazi dostave javno na uvid. Ako želite nešto da dokažete dokažite to činjenicima”, dodaje on.

Komentarišući slučaj novinarke Tamare Nikčević i Demokrata kaže da je vrijeme u kojem živimo stvorilo preveliku slobodu iskazivanja a da niko ne odgovara da izgovorenu riječ.

“Vrlo često sam se nalazio u problemu šta da radim kad mediji iznesu toliko neistina. Novinarska riječ treba da bude mjera našeg ponašanja”, dodaje on.

Kaže i da ne može otkriti kad će potpisati ugovor sa SPC kad ne zna kad će to biti.

“Vjerujemo da će Sabor imati razumijevanje da izabere dostojnog mitropolita CG”, kazao je Krivokapić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve