Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić: Milatović i ja dijelimo slične vrijednosti, učiniće sve da hram čovječnosti zavlada Crnom Gorom

On je ocijenio i da je Crna Gora na predsjedničkim izborima položila test tolerantnosti i test demokratije

Bivši predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić rekao je danas da će novoizabrani predsjednik Jakov Milatović dokazati da želi da bude predsjednik svih građana, za razliku od, kako je rekao, Mila Đukanovića.

On je ocijenio i da je Crna Gora na predsjedničkim izborima položila test tolerantnosti i test demokratije.

„Pobijedio je koncept koji je pokrenut 2020. godine, a to znači da se uvažavamo, poštujemo i govorimo o tome da možemo zajedno i ako različito mislimo“, rekao je Krivokapić za K1 televiziju.

On je dodao i da se na predsjedničkim izborima pokazala i značajna karakteristika demokratije, a to je smjenjivost.

„Gospodin Đukanović je imao apsolutnu vlast i apsolutna vlast se po svim principima apsolutno zloupotrebljava“, ocijenio je Krivokapić dodajući da je i to rezultat ovako ubjedljive pobede Milatovića, koji je „pokazao i sigurno će dokazati da želi da bude predsjednik svih građana Crne Gore, što Đukanović nije bio“.

Krivokapić je dodao i da je očekivao da će Milatović odnijeti ubjedljivu pobjedu uprkos pretpostavkama da će drugi krug predsjedničkih izbora u Crnoj Gori biti neizvjestan.

On je ocijenio i da je pad Đukanovića sa vlasti počeo sa njegovom željom da preuzme crkvenu imovinu.

„Sve je ovo krenulo onog trenutka kada je jedan čovjek koji ima moć i vlast, koji je previše ambiciozan da želi čak i da unizi crkvu, odnosno da napravi scenario da preuzme crkvenu imovinu i onda izdaje kao prostore za kafiće po čitavoj Crnoj Gori“, izjavio je Krivokapić.

Nakon izbora Milatovića za predsjednika Crne Gore, sa narednim parlametnarnim izborima je najvažnije da se krene u promjenu sistema vrijednosti, smatra Krivokapić.

„Ja i gospodin Milatović dijelimo slične vrijednosti i on će učiniti sve da ono što neko u filozofskom smislu naziva ‘hram čovečnosti’ zavlada Crnom Gorom, a tada će Crna Gora biti pomirena i imati dobre preduslove da ostvari sve ono što građani od nje očekuju“, naveo je Krivokapić.

On je zaključio da Crna Gora ne treba ništa da radi samostalno bez regiona i dodao da je Evropska unija njen jedini prirodni put u budućnost.

Izvork1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Smajo
03.04.2023-18:58 18:58

Sve je ok sto se tice tebe nijesi ZLO covjek to svi znamo i da si pobozan !!Jedino nas interesuje koju ce vam funkciju drzat ABAZOVIC I SESESELJEV BECIC !Ta dva covjeka su najvece zlo CG koje ce pamtit CG i koja su te nazvali da si jedna pljandura i koja su te slomili fotelju VLADE!!  !

ZAGA
03.04.2023-18:59 18:59

Evo već počinju da traže”dugove” za podršku za glasove! Na kraju Evropi Sad neće ostati nijeda član te partije jer vratiti svim partijama sto su ih podržali znaci da moraju da uzmu neki “kredit”!! Ili da njima ostave da vladaju!
Ne zaboravimo da je Predsednik samo JEDAN!

klementina
03.04.2023-19:40 19:40

Ćuti STARA DRTINO.

milos
04.04.2023-11:26 11:26

Sram te bilo, kako lazes i insinuiras,stari podmukli. covjece..Djukanovic nije htio da otme crkve,nego da vrati crkve koje su gradili nasi preci, da vrati nasa groblja dje pocivaju nasi preci. I tvoji.,koje ste nam ukrali 1918 god.O kaficima u crkvama mozete da smislite vi ivasi popovi crkve Srbije..usvojim mracnim retrogradnim umovima.Ovo slobodno mogu da kazem bez imalo uvazavanja tebe,jer imam mnogo vise godina.