Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Krivokapić -Kun: Odnosi Crne Gore i Kine temelje se na uvažavanju i razumijevanju

Sagovornici su ocijenili da u bilateralnoj ravni, postoji značajan prostor za saradnju u sektorima, turizma, poljoprivrede, infrastrukture, kreativnih industrija, trgovine, obrazovanja i kulture

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić razgovarao je sa novoimenovanim ambasadorom Kine u Crnoj Gori Fanom Kunom, a tokom sadržajnog susreta, iskazana je spremnost za nastavak saradnje, jasno zasnovane na principima međusobnog uvažavanja i poštovanja, koja je imala stalnu uzlaznu dinamiku.

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini dodatno zaoštrio sve percepcije na globalnom planu i prouzrokovao porast bezbjednosnih tenzija, ocijenjeno je da je uloga i značaj Kine kao članice Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija, posebno važna za očuvanje ukupnog poretka UN.

“Iznijeta je težnja za boljim razumijevanjem u oblastima u kojima sada postoji razlika, te prenijeta važnost našeg statusa kao najnaprednijeg kandidata za članstvo u EU, i u kontekstu ukupne saradnje sa Kinom”, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su ocijenili da u bilateralnoj ravni, postoji značajan prostor za saradnju u sektorima, turizma, poljoprivrede, infrastrukture, kreativnih industrija, trgovine, obrazovanja i kulture.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve