Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

DA LI JE BIO ”POD GASOM” KAD JE OVO IZJAVIO Krivokapić: Istorija će pokazati da bolje Vlade nijesmo imali!?

U svakom slučaju ovaj ispad možda možemo pripisati i nadaleko poznatoj ljubavi premijera prema boci, a da li je bio ''pod gasom'' kad je ovo izjavio, prosudite sami.

Sve u vezi s Temeljnim ugovorom, koji bi Vlada Crne Gore trebalo da potpiše sa Srpskom pravoslavnom crkvom, dramatizovano je bez ikakve potrebe, kako u Srbiji tako i u Crnoj Gori, kazao je premijer Zdravko Krivokapić u intervjuu za televiziju Nikšić, na čijem je čelu bivši zamjenik urednika Dana Nikola Marković, koji odrađuje pripravnički nakon što je u rekordnom roku od pet dana završio fakultet.

Osim što je izređao pozamašnu količinu fraza i ”proskula” premijerej Zdravko Zdravinjo Krivokapić, u jednom momentu je izjavio nešto što je dovelo u sumnju njegovo, i onako diskutabilno, psihofizičko zdravstveno stanje.

Govoreći o radu Vlade, odlazeći premijer kazao je ”da će istorija pokazati da bolje Vlade nijesmo imali”!!??

”Ja vam tvrdim, a to će istorija da pokaže, da bolje, kompetentnije, sa više znanja i umjeća, do sada nijesmo imali nijednu vladu”, kazao je Krivokapić.

Ova izjava podgrijala je spekulacije da premijer nije baš ”sav svoj”, s obzirom da je vlada na čijem je čelu, možda i najgora, ne samo u istoriji Crne Gore već i civilizacije, zbog čega je u javnosti postala poznata pod imenom ”politički kancer”.

U svakom slučaju ovaj ispad možda možemo pripisati i nadaleko poznatoj ljubavi premijera prema boci, a da li je bio ”pod gasom” kad je ovo izjavio, prosudite sami.

Fraze i ”'proskule”

U ostatku intervjua, odlazeći premijer je kazao da su svi elementi koje su dostavili u posljednjoj verziji Patrijaršiji potpuno usaglašeni s Ustavom i zakonom.

“Taj proces je nažalost stalno bio pod lupom javnosti kao da crkva nije zaštićena i biće dodatno zaštićena Temeljnim ugovorom. Temeljni ugovor samo daje još jedan dodatni element neke zaštite i formiranja, pošteno rečeno, te komisije koja treba da brine o realizaciji svih pitanja koja se tiču jedne religijske zajednice, u ovom slučaju naše Mitropolije i tri eparhije. To je toliko dramatizovano bez ikakve potrebe i u Srbiji i u Crnoj Gori. To je postala tema koja kao predstavlja neku tabu temu, a vjerujte svi elementi koje smo mi uradili i dostavili u zadnjoj verziji Patrijaršiji odnose se na to da je potpuno usaglašeno sa Ustavom, sa zakonom, da je vođena dobra praksa onih prethodnih potpisanih ugovora i naravno da smo željeli da ispoštujemo ono što je najvažnije, da ne ugrožavamo tim Temeljnim ugovorom druge vjerske zajednice”, kazao je premijer u intervjuu na RTV Nikšić.

Premijer smatra da je pitanje SPC, odnosno Mitropolije crnogorsko-primorske i eparhija koje su na teritoriji Crne Gore, riješeno Zakonom o slobodi vjeroispovijesti.

“I neposredno poslije toga, prvi zadatak koji je dobio bivši ministar pravde bio je rješavanje pitanja Temeljnog ugovora, na isti način kako je to urađeno sa ostalim tradicionalnim vjerskim zajednicama, poštujući Ustav i zakon. I to je tako krenulo. Znate kada prepustite zadatak jednom stručnjaku, vi vjerujete da je to urađeno po onim standardima i mjerilima koje su, prvo ustavna i zakonska kategorija Crne Gore, a onda poštovanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti i elemenata uovora koji su potpisani sa Svetom stolicom, Islamskom zajednicom i Jevrejskom zajednicom u Crnoj Gori”, kazao je premijer u intervjuu na Televiziji Nikšić.

Krivokapić se osvrnuo i na priču o manjinskoj vladi i kazao da ako bi gledali iz teorije vidjeli bi da je i ova Vlada sada manjinska.

“Priča o manjinskoj vladi, ako biste sad iz te teorije, onda vidite da je i ova vlada sada manjinska. Zašto bi ta neka nova manjinska bila bolja od ove. Zato što joj stalno lijepe etikete i proglašavaju je iz svog ugla na svoje načine da mi nismo pokazali umijeće, znanje i vještinu… Ja vam tvrdim, a to će istorija da pokaže, bolje kompetentnije vlade sa više umjeća nijesmo imali”, kazao je, između ostalog, premijer.

U intervjuu za TV Nikšić, podsjetio da je predviđeno prosječno povećanje plata oko 17 odsto.

,,Najniža cijena rada biće 450 eura. To je 200 više u odnosu na sadašnje stanje.Prosječno povećanje plate svima biće oko 17 odsto, zdravstvenim radnicima još više. Ne razumijem zašto neko ko se bavi politikom ne bi prihvatio ovaj stav da njegovom građaninu, biraču bude bolje. Očekujem da se za ovaj projekat zaboravi politikanstvo. Ovo nije politička priča, već bboljeg života svakog građanina i mislim da bi svaka partija trebalo da to rpepozna. Očekuje da bi taj budžet trebalo da bude usvojen sa 81 rukom. Ne mogu da razumijem zašto jedan poslanik ne bi glasao nešto što je dobro za njegovog birača – naglasio je Krivokapić.

Ističe da se njegova Vlada ne bori za birače, već da svaki građanin osjeti boljitak.

,,I biće već od februara, pod pretpostavkom da budžet bude usvojen. To će građanin imati priliku da vidi i u svojoj potrošačkoj korpi. Takođe, taj zamah koji se odvija kroz “Crna Gora odmah” – to je jedno naše povezivanje kapitalnih investicija u svim oblastima, a pogotovo u infrastrukturi koja mora biti primjerena 21. vijeku, kako bi ono što slijedi iz Investicionog fonda za Zapadni Balkan imalo potpunu prilagodljivost i time obezbijedili najvažnije – da ljudi ovdje ostaju, a da oni koji su otišli požele da se vrate na ove prostore” poručio je Krivokapić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

7 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Lovcenskavila
02.12.2021-18:03 18:03

Ovaj cojek nije dobro. Au. Potpuno pogubljen. Ajde odmaraj malo pa put Dobrote

MB_MNE
02.12.2021-19:44 19:44

100% GUSLAR rakijetinu nedje u garazi nasao i nageo

Rovca sa katunima bez struje
02.12.2021-19:54 19:54

Odličan intervju premijera. Podrska!

cikoticka
03.12.2021-02:59 02:59

podrska da bonika podedete doktoru, on je ciknuo kukavac zar nema nikoga, kukavac bez idje ikoga

cipur
03.12.2021-06:31 06:31

bogami nisi ti dobro vise li no ovaj pijanac
katastrofa lijeci se spasi se

natalija
03.12.2021-11:48 11:48

Ne mora biti pijan da bi ovo izjavio, dovoljno je glupav za ovakvu izjavu i bez domaćih narkotika.

flamantes
03.12.2021-12:37 12:37

Sam sebi ne vjeruje, ali što je to važno, kad se oburda flaša šećeruše