Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić i Neđeši: Članstvo u EU strateški cilj na kome Crna Gora dosljedno radi

On je apostrofirao da dvije zemlje njeguju i partnerstvo u okviru NATO-a, kao i da Crna Gora ostaje u potpunosti posvećena Alijansi, kroz učešće u misijama, operacijama i vojnim vježbama sa saveznicima

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić primio je danas u posjetu ambasadora Mađarske u Crnoj Gori Jožefa Neđešija.

Kako je saopšteno iz MVP, tokom susreta posebno je istaknut visok nivo političkog dijaloga između dvije zemlje koji doprinosi jačanju bilateralne saradnje, a tome kako je istakao šef crnogorske diplomatije, svjedoči jedna od prvih čestitki povodom stupanja na dužnost upućena od mađarskog kolege Petera Sijarta.

On je apostrofirao da dvije zemlje njeguju i partnerstvo u okviru NATO-a, kao i da Crna Gora ostaje u potpunosti posvećena Alijansi, kroz učešće u misijama, operacijama i vojnim vježbama sa saveznicima.

“Zahvalivši na kontinuiranoj podršci koju Mađarska pruža politici proširenja, on je istovremeno istakao značaj posvećenosti Unije ovom važnom pitanju, te naglasio da je članstvo u EU strateški cilj na kome Crna Gora dosljedno radi, u potpunosti se usklađujući sa Zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom Unije”, navodi se u saopštenju.

Ministar Krivokapić izrazio je očekivanje da će nakon okončanja procesa formiranja Vlade u Mađarskoj uslijediti i susreti na najvišem i visokom nivou.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
10.05.2022-09:49 09:49

Ni Tito ni Bujo nijesu imali oliko slika u novinama, ka što ima Krivi, još da počne iskakt iz frižidera pošto je to postalo popularno u okruženju…