Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić – Dačić: Istorijske veze i odlični ekonomski odnosi temelj buduće saradnje Crne Gore i Srbije

Predsjednik Vlade Crne Gore je istakao značaj saradnje dva parlamenta na planu evropskih integracija i u tom kontekstu pozdravio preporuku Evropske komisije o otvaranju dva nova klastera u pristupnim pregovorima sa Srbijom

Crna Gora i Republika Srbija imaju odlične ekonomske odnose, na temelju kojih mogu nadgrađivati međusobnu saradnju u svim oblastima od obostranog interesa, zaključeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore prof. dr Zdravka Krivokapića sa predsjednikom Narodne skupštine Republike Srbije Ivicom Dačićem.
Premijer Krivokapić je izrazio zahvalnost gospodinu Dačiću na toplom prijemu u reprezentativnom domu Narodne skupštine Republike Srbije.
Predsjednik Vlade Crne Gore je istakao značaj saradnje dva parlamenta na planu evropskih integracija i u tom kontekstu pozdravio preporuku Evropske komisije o otvaranju dva nova klastera u pristupnim pregovorima sa Srbijom.
„Crna Gora će, i u narednom periodu, biti konstruktivan partner u ostvarivanju zajedničkog integracijskog cilja. Iz naše perspektive integracija zemalja Zapadnog Balkana u EU nema alternativu, i uvjereni smo da snaženje sigurnosti i bezbjednosti regiona predstavlja ključni preduslov našeg daljeg napretka u integracionom procesu“, kazao je premijer.
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić je zahvalio predsjedniku Vlade na posjeti Beogradu i naglasio da Srbija nema bližu državu od Crne Gore, i da tu činjenicu treba pretočiti u komparativnu prednost, kada su u pitanju međudržavni odnosi Crne Gore i Srbije.
Tokom razgovora potencirana je važnost istorijskih veza i zajedničke evropske perspektive Crne Gore i Srbije.
Sastanak je završen u uvjerenju da će odnosi između dvije države u budućnosti biti uzorni primjer dobrosusjedske saradnje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Splacina
03.11.2021-16:54 16:54

Medojević: Premijer koji nema podršku većine u parlamentu odmah podnosi ostvaku Dzaba ga ovaj Milosevicev ucenik seta po srbiji i sto je god potpisa Medojevic ce mu ponistit HHHHHEEEEE SPRDNJE OVE NIKO GA NE PRIZNAJE U CG ZA PREMIJERA da su pametni SRBI da ga ostave i zamijeni BBRMBARICKU !!