Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Krapović: Vijenci položeni kao zavjet da ono što je bilo, neće biti zaboravljeno

''Iz lične perspektive, kao neko ko se sjeća zvuka aviona i eksplozija koje su parale nebo i zemlju, želim vjerovati da je Crna Gora, premda kroz bol i patnju, pronašla put ka izgradnji bolje budućnosti''

Ministar odbrane Dragan Krapović danas je, na 25. godišnjicu bombardovanja SR Jugoslavije, položio vijence u kasarnama “Milovan Šaranovic” u Danilovgradu i “Marko Miljanov Popović” u Podgorici.

U kasarnama u Danilovgradu i Podgorici, uz pratnju načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore brigadnog generala Zorana Lazarevića i državnog sekretara Marka Markovića, vijenci su položeni kao zavjet da ono što je bilo neće biti zaboravljeno.

”Iz lične perspektive, kao neko ko se sjeća zvuka aviona i eksplozija koje su parale nebo i zemlju, želim vjerovati da je Crna Gora, premda kroz bol i patnju, pronašla put ka izgradnji bolje budućnosti. Odbili smo da dozvolimo da nas mržnja i strah parališu, birajući umjesto toga put mira, i put saradnje”, kazao je Krapović.

Krapović je naglasio da danas, ta odluka definiše naša strateška i vrijednosna stremljenja.

”Postali smo kredibilna članica Sjevernoatlantske alijanse, uzimajući u svoje ruke kormilo sudbine. Ovo članstvo je afirmacija naše odlučnosti da gradimo društvo, utemeljeno na univerzalnim vrijednostima, multietničkom skladu, bezbjednosti, miru i prosperitetu za sve građane Crne Gore”, kazao je Krapović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve