Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Krapović sa potporučnicom Grdinić: Ponosan sam na njene izuzetne rezultate na oficirskom kursu u UK

Dobar dio obuke vezan je za teren, po scenarijima simuliranih situacija, koji uključuju i marševe od 70 km pod punom borbenom opremom.

Izuzetno sam ponosan kada se pripadnici Vojske Crne Gore ili naši kadeti, tokom kurseva ili studija na inostranim vojnim akademijama ističu radom, zalaganjem i rezultatima, kazao je ministar Dragan Krapović u razgovoru sa potporučnicom Dijanom Grdinić, zamjenicom komandira 1. Podcentra u Centru za obuku u Danilovgradu.

Potporučnica Grdinić se na oficirskom kursu, koji je trajao 44 sedmice, na prestižnoj britanskoj Kraljevskoj vojnoj akademiji Sendharst (Royal Military Academy Sandhurst), u Kamberliju (Camberley), nadomak Londona, toliko istakla da je dobila priznanje kao strani polaznik sa najvećim progresom, što je bio i povod prijema kod ministra.

Krapović je čestitao potporučnici, uz poruku da će Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore nastaviti da ulažu u obrazovanje i usavršavanje vojnih kadrova, te da ga posebno raduje kada posebne i izuzetne rezultate postižu upravo žene iz redova VCG.

”Svi moramo biti ponosni kada pripadnici i pripadnice naše Vojske, koja je mali sistem, čine da ona bude prepoznata i cijenjena i u stručnim krugovima u inostranstvu”, zaključio je ministar.

Potporučnica Grdinić nosi uniformu Vojske Crne Gore tek tri godine, a diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore u Podgorici, na smjeru bezbjednost i kriminalistika.

Inače, oficirski kurs na vojnoj akademiji Sendharst, koja ima tradiciju dužu od dva vijeka, obuhvata teorijska i praktična vojna znanja, od navigacije, vatrene i obuke u korišćenju uređaja za veze, do znanja iz oblasti procesa donošenja odluka i komandovanja. Izučava se i pravo oružanih sukoba, međunarodni odnosi i slično.

Dobar dio obuke vezan je za teren, po scenarijima simuliranih situacija, koji uključuju i marševe od 70 km pod punom borbenom opremom.

Kruna kursa je velika vježba koja se održava u Njemačkoj, na kojoj se testiraju stečena znanja.

Potporučnica Grdinić je istakla da joj ovo priznanje puno znači kao podsticaj za dalji profesionalni razvoj i napredovanje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve