Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Krapović Kneževiću: Nijesam rekao da CG treba da ratuje, ne bi podržao slanje naših vojnika u Ukrajinu

Krapović je reagovao na izjavu poslanika DNP-a Milana Kneževića koji mu je, između ostalog, poručio da "smanji doživljaj". Knežević je, podsjetimo, rekao da bi Crna Gora mogla biti legitimna meta Rusije u slučaju eskalacije rata u Ukrajini, odnosno slanja naših vojnika.

Ministar odbrane Dragan Krapović poručuje da nikad nije rekao da Crna Gora treba da ratuje i napominje da ne bi podržao slanje naših vojnika u Ukrajinu.

Krapović je reagovao na izjavu poslanika DNP-a Milana Kneževića koji mu je, između ostalog, poručio da “smanji doživljaj”. Knežević je, podsjetimo, rekao da bi Crna Gora mogla biti legitimna meta Rusije u slučaju eskalacije rata u Ukrajini, odnosno slanja naših vojnika.

“Još od samog formiranja 44. Vlade Crne Gore i preuzimanja dužnosti ministra odbrane, javnost Crne Gore je suočena sa nerijetkim dezinformacijama i manipulisanjem mojih javno iznešenih stavova. Ove učestale pojave proizvod su, s jedne strane, grupacija bliskih bivšem režimu i njihovih medija, čije interese prepoznajemo i u Skaj aplikacijama, ali sa druge strane i onih pod uticajem inostranih interesa”, navodi Krapović.

Činjenica da je, kako kaže, pod stalnom vatrom i jedne i druge strane govori u prilog da dužnost ministra odbrane obavlja kvalitetno, po Ustavu i zakonu, shodno čvrstom spoljno-političkom i odbrambenom kursu Crne Gore, koji je garant mira, sigurnosti i napretka naše države.

“Pogrešno interpretiranje mojih izjava od strane poslanika Kneževića me primoralo da reagujem, uvažavajući činjenicu da nikada nisam izjavio da Crna Gora treba da učestvuje u ratu, niti bih ikada predložio i podržao slanje naših vojnika u Ukrajinu. Podsjećam da smo kolega Knežević i ja, tada kao poslanici, dali podršku formiranju 42. i 44. Vlade Crne Gore koja je jasno i nedvosmisleno u svojim spoljno-političkim prioritetima istakla podršku i pomoć Ukrajini u odbrani svog teritorijalnog integriteta i suvereniteta. Takođe, poslanik Knežević je isti nivo podrške imao i prema 43. Vladi koju je suštinski podržavao. Navedeni princip sadržan je i u okviru Sporazuma većine o formiranju 44. Vlade Crne Gore čiji je potpisnik i sam gospodin Knežević”, ističe Krapović.

Dužan je, kako napominje, da se posebno osvrne na neprimjerene komentare upućene vojnicima Vojske Crne Gore koji su, ističe Krapović, u vrlo izazovnim uslovima uspjevali da opravdaju ugled koji počiva na slavnoj vojničkoj tradiciji Crne Gore!

“Vođen načelima otvorenosti i transparentnosti izražavam spremnost da uvijek, i na svakom mjestu, razgovaram sa kolegom Kneževićem, o bilo kojoj temi, cijeneći da su dijalog i poštovanje vrijednosti na kojima mora da počiva savremena Crna Gora”, zaključuje Krapović u reagovanju.

Komentare na račun naše vojske imao je Knežević. “Znajući Crnu Goru, znajući nas, prepostavljama da bi se država pretvorila kao onaj film ‘Tri karte za Hollywood’ i apelujem i na našeg ministra odbrane ove neke ratnohuškačke i antiruske izjave koje je imao posljednjih dana malo smanji doživljaj, jer s tim našim vojnicima, kažem vam, ne možemo da idemo ni u lov na zečeve”, rekao je Knežević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
11.03.2024-11:36 11:36

Krapovicuu alijas Kunte Kinta,da je dlaka ukras licu,nebi rasla na gu*icu kao na tu tvoju pod turinom. Mrs smece svetosavsko isto si go*nokao Pipiun.