Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Krapović i Grigorije o uspješnoj saradnji u okviru RACVIAC-a

Ministar je izrazio zadovoljstvo sastankom, kao i sveukupnom dobrom saradnjom sa Centrom za bezbjednosnu saradnju, čija je Crna Gora punopravna članica od 2007. godine

Ministar odbrane Dragan Krapović sastao se danas u Ministarstvu odbrane sa direktorom Centra za bezbjednosnu saradnju RACVIAC, ambasadorom Konstantinom-Mihailom Grigorijem.

Ministar je izrazio zadovoljstvo sastankom, kao i sveukupnom dobrom saradnjom sa Centrom za bezbjednosnu saradnju, čija je Crna Gora punopravna članica od 2007. godine.

“Istakao je da je Crna Gora posvećena regionalnim inicijativama, kao vidu saradnje od velikog značaja s aspekta unapređenja bilateralnih odnosa država regiona, kao i prosperiteta cjelokupnog Zapadnog Balkana”, navodi se u saopštenju.

Takođe, naglasio je da se saradnja sa RACVIAC-om sprovodi kroz učešće crnogorskih predstavnika na brojnim radionicama, obukama i konferencijama iz oblasti međunarodnih odnosa i saradnje, evroatlantskih integracija, reformi sektora bezbjednosti i kontrole naoružanja.

Ambasador Grigorije je istakao da je doprinos Crne Gore radu RACVIAC-a značajan i izrazio uvjerenje da će i u narednom periodu Crna Gora nastaviti da upućuje svoje predstavnike na obuke i aktivnosti koje se realizuju u cilju jačanja regionalne stabilnosti i bezbjednosti u Jugoistočnoj Evropi.

“Posebno je naglasio podršku procesima evropskih i evroatlantskih  integracija zemalja Zapadnog Balkana, čija je stabilnost jedan od preduslova za očuvanje stabilnosti u Evropi, te iskazao uvjerenje da će RACVIAC nastaviti da promoviše jačanje institucionalnih kapaciteta zemalja članica za suočavanje sa savremenim bezbjednosnim izazovima”, dodaje se.

U organizaciji RACVIAC-a se u periodu od 17. do 22. marta 2024. godine realizuje kurs po „Sporazumu o podregionalnoj kontroli naoružanja – SPKN, član IV, Dejtonskog sporazuma“ u Budvi. Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore pružaju punu logističku podršku realizaciji praktičnog dijela kursa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Caramdjordje
18.03.2024-21:57 21:57

Sto ovaj Grigorije nije u mantiji,ovi samo sa popovima zbore,ili je to neko drugi?