Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Kovačević: Za imidž Crne Gore loše da podržava projekte Saudijske Arabije

Kovačević je rekla da za imidž i budućnost male Crne Gore nije dobro da podržava projekte Saudijske Arabije koja je poznata o kršenju ljudskih prava

Komentarišući odluku vlade da za svjetsku izložbu Expo 2030. podrži Rijad umjesto Rima izvršna direktorica Centra za demokratsku tranziciju (CDT) Milica Kovačević je rekla da za imidž i budućnost male Crne Gore nije dobro da podržava projekte Saudijske Arabije koja je poznata o kršenju ljudskih prava.

Ona je u emisiji “Dobro jutro Crna Goro”, kazala da su zvaničnici umjesto skandaloznih izjava o prokopanom tunelu ispod zgrade Višeg suda, trebali da pognu glavu i prihvate odgovornost.

“Saudijska Arabija je jedna izuzetno nedemokratska zemlja, jedan režim koji je poznat po kršenju ljudskih prava, prava žena, manjina, migranata, LGBT populacije. To je zemlja u kojoj postoji smrtna kazna, u kojoj se hapse i ubijaju novinari i aktivisti”, kazala je Kovačević.

Ona ističe da iz vizure NVO aktivista, to nije zemlja koja zaslužuje podršku u međunarodnim odnosima.

“Mi se ne bavimo ni naftom, ni oružjem, ni tim različitim interesima kojima se pravda podrška takvim režimima. Mi se bavimo Crnom Gorom i vrijednostima i vjerujemo da za malu Crnu Goru, za njen imidž i budućnost nije dobro da izražava podršku ovakvim projektima”, kazala je ona.

Govoreći o tunelu koji je prokopan do depoa Višeg suda, kazala je da je za nju skandalozno ponašanje svih zvaničnika.

“Svi koji su imali nešto da kažu, bolje bi bilo da su pognuli pogled i prihvatili odgovornost zbog toga što se dogodilo. Radi se o ogromnom bezbjednosnom propustu, što smo mogli da čujemo i u komentarima vještaka”, kazala je on.

Odgovornost se proteže na dugi period koji prethode ovome.

“Već dugo godina lpored zgrade Vrhovnog suda se ne može proći od mirisa marihuane. Tome se ljudi godinama smiju”, kazala je ona.

Kovačević kaže da slučaj Tunel govori i o demokratiji u našoj zemlji.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve