Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Kovačević: DF će dati podršku na večerašnjim i ostalim protestima

Prema riječima Kovačevića, politička situacija u državi je komplikovana i nimalo prijatna

Predjesnik Opštine Nikšić Marko Kovačević potvrdio je u jutarnjem programu RTVNK da će Demokratski front (DF) dati podršku večerašnjim, ali i ostalim protestima.

Prema riječima Kovačevića, politička situacija u državi je komplikovana i nimalo prijatna.

“Da je Vlada Crne Gore od samog početka drugačije formirana, smatram da bi bila jača i stabilnija. Ovako, imala je samog jednog predstavnika parlamentarne većine, čija je partija na kraju i pokrenula priču o smjeni vlade, iako je možda nekome izgledalo da je DF (Demokratski front) nezadovoljniji njenim radom. Međutim, DF je uvjek branio izbornu volji i nikada nije bilo šta izglasavao sa DPS-om. Da su se u Vladi Crne Gore našli DF i Demokratska Crna Gora, ne bi došlo do svega ovoga”, ističe Kovačević.

Kovačević dodaje i da se prilikom glasanja za smjenu predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića, potvrdila slutnja da bi se mogla izdati izborna volja građana.

“To je bio loš potez i nije smjelo da se dogodi, ali moramo insistirati na očuvanju parlamentarne većine i stvaranju dogovora za svako buduće djelovanje. Ukoliko bi se desilo da se DPS vrati u izvršnu vlast, ili bilo koji vid vlasti i političkog uticaja, mi ćemo se pobuniti protiv toga. Ne želim da prejudiciram, moramo uraditi sve da sačuvamo parlamentarnu većinu i napraviti nove dogovore”, navodi Kovačević.

Potvrđuje i da će DF dati podršku na večerašnjim i ostalim protestima.

“Ja sam jedan od onih koji su predložili gospodina Bečića za predsjednika Skupštine, i žao mi je što nisam mogao da glasam protiv njegove smjene sa ostalim kolegama”, dodaje Kovačević.

Nada se da će se situacija vremenom poboljšati, i da će svi oni subjekti kojima su građani dali povjerenje 30. avgusta 2020. godine naći mjesto u vlasti.

IzvorRTNK

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
09.02.2022-10:03 10:03

E sto se “zoblio”Marko Subara-Proliv,sto mu je korito slabo.GUIS Subara.

Safet
09.02.2022-11:11 11:11

Cetnik umislijo da dok pali i rusi CG ne moze mu se stat na put sad morate poc u proslost nikad vise necete vlast u CG vrsit kratko vam je kolac slatki trajao datum istekao dok ste mirni i setate sve ce vam se dozvolit dok budete vrijedjali i rusili stat ce mo vam na put!!

Husein
09.02.2022-11:18 11:18

Koliko moze Cetnik biti glup zna da nikad ovolikom mrznjom drugih naroda a posebno Crnogoraca nemogu nikad imat podrsku ! Bosnjaci-Albanci-Hrvati -Romi-prije bi ruku osjekli nego njih podrzali !