Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Kotor: Sjednica o izboru Aprcovića za gradonačelnika zakazana za 14. jun

Predsjednica lokalnog parlamenta Dragica Perović danas je kazala da je zakazala sjednicu, u skladu sa, kako je dodala, imperativnim odredbama Zakona o lokalnoj samoupravi

Predsjednik kotorskog DPS-a Željko Aprcović trebalo bi da bude izabran za predsjednika Opštine 14. juna kada je zakazana sjednica lokalnog parlamenta.

Predsjednica lokalnog parlamenta Dragica Perović danas je kazala da je zakazala sjednicu, u skladu sa, kako je dodala, imperativnim odredbama Zakona o lokalnoj samoupravi, a na osnovu podnijetog zahtjeva – inicijative od strane novoformirane skupštinske većine za sazivanje sjednice SO Кotor,  sa predloženim dnevnim redom – izbor predsjednika Opštine Кotor.

“Iako podnijeti zahtjev – inicijativa, kao i prethodna inicijativa za razrješenje predsjednika Vladimira Jokića, nije podnijeta u skladu sa zakonom, što je čini apsolutno manjkavom i neurednom, zahtjev sam danas na vrijeme i u roku isprocesuirala, čime stavljam tačku na sve medijske pritiske i špekulacije ostrašćenih DPS kadrova – javnih pretendenata na najviše funkcije u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti. Ovo zato, jer sam duboko posvećena zakonitom radu uprave koju smo formirali 2017. godine. A posebno radu lokalnog parlamenta koji je, kao zakonodavni organ, najpozvaniji da sprovodi i primjenjuje zakon, naravno nakon sprovedenih izbora, a ne nakon volšebne prekompozicije vlasti?!”, poručila je ona.

Međutim, ona tvrdi da, kako sada u skladu sa onom narodnom „napad je najbolja odbrana“, istaknuti, afirmisani i perspektivni DPS kadrovi Aprcović, Avramović i Suđić, pilatovski peru ruke od činjenice da su upravo oni direktni krivci za trenutno stanje u Opštini Кotor, javnosti dugujem najjasnije pojašnjenje.

“Upravo oni su ti koji su, većinskim zasijedanjem tzv. skupštine od 24 aprila, sa svojim SDP pomagačima, a našim dojučerašnjim koalicionim partnerima, prouzrokovali „vanredno stanje“ u Opštini Кotor! Građani Кotora, a i šire, treba da znaju da se zaposlenima kasni samo sa jednom platom i to za april mjesec?! Oni su vas i vaše porodice ostavili bez plate! Oni su ti koji na tom i takvom zasijedanju, nakon što su smijenili Vladimira Jokića, nijesu predložili i izabrali neko lice, koje će obavljati funkciju predsjednika do izbora novog predsjednika”, navela je Perović.

Prema njenim riječima, oni su ti, koji su sve to svjesno i uračunljivo uradili samo i sa jedinim ciljem da se sada, nakon mjesec dana, mogu pojaviti kao spasioci, i to baš u vrijeme kada Upravni sud i nadležno Ministarstvo za javnu upravu trebaju da donesu odluke i daju instrukcije da se rad Opštine Кotor uvede u legale tokove.

“Oni su ti, koji pravno nasilje uvode kao novi manir i model rada na crnogorskoj političkoj i pravnoj sceni. Oni su ti, koji su za rad pokrića skupštinske brljotine samo jedan dan nakon 24 aprila – već 25 aprila, u Skupštini CG, predložili tzv. kotorski Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi. Ovo zato, jer im je bolje da otvore svaku drugu, pa i Pandorinu kutiju, samo ne glasačku. Itd, itd, itd …! I na kraju, toj novoj skupštinskoj većini želim da poručim – kako su počeli neka i nastave da rade, a najbolji sud o njima i nama je vrijeme. Vrijeme je majstorsko rešeto, uz kratku poruku da nakon svega i dalje imam miran san, jer su mi i obraz i ruke čisti”, zaključila je Perović.

Da podsjetimo, Vladimir Jokić je 24.aprila smijenjen sa funkciije predsjednika Opštine. Kotor je u blokadi, plate zaposlaenim u lokalnoj upravi se ne isplaćuju.

DPS je predložio da Aprcović bude kandidat za novog prvog čovjeka Kotora, nakon što je krajem aprila sa te funkcije smijenjen Jokić iz Demokrata. Jokić je smijenjen sa funkcije predsjednika Opštine Kotor 24.aprila. Za njegovu smjenu glasalo je 18 odbornika lokalne skupštine. Uz opoziciju, za smjenu Jokića glasali su i odbornici SDP-a.

IzvorCdm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve