Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Kotor: Jovo Suđić izabran za predsjednika skupštine opštine (VIDEO)

Prošle nedelje je smijenjena predsjednica SO Kotor Dragica Perović

Na danas održanoj XXII sjednici SO Kotor u palati Bizanti skupštinska većina izglasala je Jova Suđića za novog predsjednika SO Kotor.

Jovo Suđić foto: Skala radio

Novu skupštinsku većinu SO Kotor čini 17 odbornika iz redova DPS-a, SD-a, LP-a, HGI-ja i odbornica SDP-a Bruna Lončarević.

Podsjećamo da je 27. juna pomenuta većina smijenila predsjednicu SO Dragicu Perović, a da se ubrzo očekuje i sjednica na kojoj će po drugi put biti smijenje predsjednik opštine Vladimir Jokić.

Demokratska partija socijalista, Opštinski odbor Kotor, cijeneći izborni rezultat, smatra da sa osvojenih 12 mandata ima obavezu prema svojim glasačima da predloži kandidata za predsjednika SO. DPS je na izborima sam osvojio ove mandate i kao najača partija mora da ponudi svog kandidata, čulo se u obrazloženju prijedloga da kandidat za šefa kotorskog parlamenta bude Jovo Suđić.

Suđić je rođen 14. 10. 1947. godine u Petrovcu. Osnovnu školu završio je u Petrovcu, Srednju i Višu pomorsku školu i menadžment u Kotoru. Radio je u kotorskoj Jugooceaniji kao direktor Kadrovske službe, Upravnik Carinarnice Kotor, potpredsjednik Opštine Kotor.
Ima bogato političko iskustvo. Član je Glavnog odbora DPS-a Crne Gore, OO i IO DPS-a Kotor, odbornik u lokalnom parlamentu u više mandata i poslanik u jednom od raniji saziva crnogorske Skupštine. Dugogodišnji je sportista i sportski radnik.

Tok sjednice

Prije izbora predsjednika, predsjedavajući Željko Avramović je upoznao odbornike sa svim opstrukcijama, počev od tehnike u sali koj je bila isključena, radio prenosa Javnog emitera, do uskraćene logistike Građanskog biroa za pripremu današnje sjednice. On je kazao da svim odbornicima dostavljen materijal tzv brzom poštom, ali da su odbornici doskorašnje vlasti odbili da ga prime. Avramović je saopštio da je izostala i logistika i pomoć Stručne službe kotorske SO.

Jednoglasno pozdravljajući izbor Suđića za predsjenika SO Kotor, odbornicu su izrazili jedinstven stav da je pred njima težak period rada bez pauze, kako bi se nadoknadilo sve propušteno, posebno u jeku turističke sezone kada je, sada već bivša vlast sve učinila da Kotorom zavlada haos i kolaps svake vrste.

Odbornik SD-a Boško Zvicer je izrazo posebno zadovoljstvo što su danas odbornici tamo gdje im je mjesto, u svom domu, i apelovao da se ispita svako novo radno mjesto koje otvoreno sada već bivše vlasti a posebno da se obrati pažnja na ljude koji su morali zbog pritisaka da napuste svoj posao.

Bruna Lončarević, odbornica SDP-a je kazala da je najvažnije da Suđić kao predsjednik SO ima podršku i da ih više napokon više niko ne zove skupom. A ja se ponosim što sam u ovom skupu koji gradu želi dobro.

Ona je podsjetila odbornike da joj se ime u pozitivnom i negativnom kontekstu povlači kroz medije, ali da sa ovog mjesta poručuje da će, kao 17-ti glas koji znači, uložiti svu svoju snagu i mogućnosti da pomogne da se Kotor uzdigne iz sviih problema i da napokon počne da živi normalnim, kotorskim načinom života.

Odbornik Liberalne partije Vido Drašković je saopštio da je bilo krajnje vrijeme da predsjednik opštine i predsjednica SO napuste mjesta koja su svojim djelovanjem unizili. Oni su osramotili ovaj grad, a pred nama je, poručio je Drašković, da Kotoru vrate ugled koji je poljuljan.

Sa današnje sjednice SO foto Skala Radio

Ljiljana Velić, odbornica HGI-ja je sigurna da nema ljetnjeg odmora za odbornike, vjerujući da će sve propušteno nadoknaditi u interesu grada i građana Kotora.

Na kraju se prisutna obratio šef kotorskog DPS-a Željko Aprcović koji je podsjetio na potpunu blokadu ovog parlamenta u posljednjih godinu ipo. Vlast se branila po svaku cijenu a demokratija lancima, pečaćenjem i iznošenjem lažnih činjenica, kako su to oni radili, posebno u posljednje vrijeme.

Danas je, kazao je on, pobijedila demokratija, a sve odbornike čeka veliki rad i puno posla jer je velik zastoj u radu lokalnog parlamenta, ali ne voljom ovih 17 odbornika nego prethodne koalicija koja je bila većina u kotorskom SO.

Podsjećamo da je 27. juna pomenuta većina smijenila predsjednicu SO Dragicu Perović, a da se ubrzo očekuje i sjednica na kojoj će po drugi put biti smijenje predsjednik opštine Vladimir Jokić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve