Petak, 17 Maja, 2024
Rubrika:

Kosovska rašomonijada

Kosovski problem je rešen pre 24 godine i ''sveta srBska zemlja'' je već tada faktički postala samostalna država. Ali oni koji su ga izubili u ratu, to sada ne prihvataju u miru, nego traže neko solomonsko rešenje koje inače ne smeju da obelodane. Čim neko bezmalo četvrt stoleća ''rešava'' neki spor/problem, to samo znači da je glup i nemoćan, ili prosto želi da politički parazitira na tom nerešivom pitanju

Piše: Milutin Cerović

Jedna autohtona velikosrpska podvižnica poznata kao Milica-zanoktica je nedavno izjavila, da ona i njeno buduće dete ne mogu da zamisle život u Srbiji bez Kosova!

To me navelo da postavim pitanje – ima li rešenja za ovaj nesvakidašnji srpski problem bez presedana?

Ima, evo koje rešenje:

Da se trudovi i sam porođaj svih onih velikosrpskih nacionalistkinja kao što je Milica, koje plaču za Kosovom obavi na mestu  problema, to jest u nekoj akušerskoj klinici u samoj Prištini, a ne u Višegradskoj ulici u Beogradu.

Tim činom se sahranjuju dve muve – dete dobija mogućnost da bude “Kosovka devojka” ako bude žensko, a  ako bude muško neka bude mitski Miloš  Obilić – onako od milošte.

Ovo bi bilo idealno rešenje za poslanicu-zavetnicu, ali kada bi ona imala ausfajs za  prelazak carinskog punkta ka Kosovu.

Šalu na stranu, ovo je zbilja nemoguća misija, zato stavimo zbilju oko Kosova u sam fokus.

A evo šta taj fokus kaže.

Kosovski problem je rešen pre 24 godine i ”sveta srBska zemlja” je već tada faktički postala samostalna država. Ali oni koji su ga izubili u ratu, to sada ne prihvataju u miru, nego traže neko solomonsko rešenje koje inače ne smeju da obelodane.

Čim neko bezmalo četvrt stoleća ”rešava” neki spor/problem, to samo znači da je glup i nemoćan, ili prosto želi da politički parazitira na tom nerešivom pitanju.

Nemoj da se lažemo, Srbija je u stanju oko rešavanja kosovskog pitanja da moli boga da ga nikada ne reši, jer je to pitanje kao rođeno za zamlaćivanje širokih narodnih masa. Svi znamo da je takva masa idealna za oblikovanje, pogotovo od strane srpskih majstora demagoškog vajanja.

Znate onu priču o nekom zgubidanu koji traži posao, a moli boga da ga ne pronađe?

E Srbija i njene velmože su junaci te priče.

Evo krunskog dokaza zašto Srbiji nikako ne odgovara baš nijedno rešenje oko Kosova.

Kada bi ga rešila, onda treba to rešenje sprovesti na terenu, a toga se najviše plaši vlast u Beogradu.

Čak da hipotetički međunarodna zajednica i kosovska vlast pozovu Srbiju da masovno nasele Kosovo i Metohiju – garantovano se tom pozivu ne bi odazvalo ni par stotina zainteresovanih koji bi hteli da tamo žive.

Na kraju bi se ispostavilo, da je takvo rešenje sto puta gore, riskantnije i neizvodljivije od samog bogougodnog nerešavanja.

Eto tako glasi “Kvaka-22”, a u vezi same kosovske rašomonijade na kojoj godinama parazitiraju razni demagozi, prevaranti i nacionalisti.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tušina
27.02.2023-07:12 07:12

Amaterska priča.

Trajko
27.02.2023-08:06 08:06

Milica šljivovica, inače se preziva Stamenkovski, kad ovaj nepomenik prihvati imlicitno priznanje Kosova,može krenuti u “borbu” da Severna Makedonija vrati svoje ime i zastavu. Za nacionalne radenike uvijek ima rabote.

Merlin
27.02.2023-08:49 08:49
Reply to  Trajko

Kakve veze ima ko se kako preziva i šta tebe briga za Srbiju ? Ti bi iz svog kamenjara da vodiš jednu zemlju kao što je Srbija i bistriš ? Nemate dovoljno lekova, državama vam se raspada, a ti brineš brigu o Kosovu ? Btw, Makedonija je pripadala Staroj Srbiji …

Trajko
27.02.2023-09:15 09:15
Reply to  Merlin

Merline,ako si lud nijesi ćorav,danas je u Brisel tema Srbija, i kako izvršiti transplantaciju srca Srpskog sveta, i ugraditi ga u Veliku Albaniju. Srce Crne Gore su one četiri nahije, i o njima se niđe ne polemiše.

Merlin
27.02.2023-11:24 11:24
Reply to  Trajko

Da, ali kakve ti veze imaš sa Srbijom kada nisi Srbin niti si njen građanin ? Izvršili ste otimačinu dela teritorije Srbija, pa ste dobili Rusiju koja proširuje svoje granice. Nadam se da će doći i do Balkana. :) Samo treba biti strpljiv. Ako može da se deli Srbija, mogu da se dele i Ukrajina, BiH, Crna Gora, Hrvatska, itd..

Trajko
27.02.2023-12:32 12:32
Reply to  Merlin

Vala nikakve veze nemam sa Srbijom, a kakve ti imaš veze sa Rusijom? Što u pomoć ne pozivaš potomke Kralja Artura?

Merlin
27.02.2023-12:51 12:51
Reply to  Trajko

Ako nemaš veze sa SR zašto vas toliko zanimaju Vučić, KiM, crkva, itd. da 24h pišete o njima? U SR vas bukvalno niko ne spominje…Ne trebamo mi nikoga da zovemo u pomoć jer imamo svoju vojsku koja je sve jača i jača..Pomoć treba vama junacima koji nemaju svoju vojsku.

Merlin
27.02.2023-08:11 08:11

Kakve ti veze imaš sa Srbijom i KiM kada nisi Srbin niti si njen državljanin ? Dovukao si se iz Šavnika, najeo se u Beogradu pa sad prduckaš.