Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Kordićka donedavno pisala programe za DPS, a sada desna ruka Krivokapiću

Kako portal AKTUELNO saznaje, Kordić je donedavno bila angažovana na kreiranju dokumenata za kongres Demokratske partije socijalista u dijelu koji se odnosio mahom na pristupanje EU

Glavna pregovaračica Crne Gore sa Evropskom unijom Zorka Kordić jedna je od državnih funkcionerki koja je napredovala pod novom vlašću. Dok je u prethodnoj Vladi bila nižerangirana u generalnom sekretarijatu Vlade Duška Markovića, praktično, preko noći postala je desna ruka novog premijera Zdravka Krivokapića.

Kako portal AKTUELNO saznaje, Kordić je donedavno bila angažovana na kreiranju dokumenata za kongres Demokratske partije socijalista u dijelu koji se odnosio mahom na pristupanje EU. Za taj posao je preporučilo njeno iskustvo u diplomatskoj misiji Crne Gore u Briselu. Kordić je pisala dio programa ali i izvještaj o radu koji je koordinirao član predsjedništva DPS-a Milutin Simović.

foto Kongres DPS, Arhiva

Svi ovi detalji nisu omeli Krivokapića da imenuje Kordićku na dužnost glavne pregovaračice za pristupanje EU, što se smatra jednom od najbitnijih funkcija u novoj izvršnoj vlasti. Ipak, tako ne misle u Pokretu za promjene, partije koja je činila listu “Za budućnost Crne Gore” koju je predvodio Krivokapić.

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević ocijenio je nedavno skandaloznim imenovanje Zorke Kordić za glavnog pregovarača sa EU.

-Skandal, narod je prevaren: Premijer Zdravko Krivokapić za glavnog pregovarača sa EU postavio najbližu saradnicu Duška Markovića – napisao je Medojević na Tviteru.

A prevarenim se osjećaju sve više pristalica, ali i članovi stranaka koji pripadaju sada partiji na vlasti Demokratskom frontu, posebno nakon serije imenovanja u drugim Vladinim resorima, o čemu smo nedavno pisali.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve